Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

C6 Podświtelenie ambiente, brak regulacji

Wnętrze
ODPOWIEDZ
OtestO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

C6 Podświtelenie ambiente, brak regulacji

Post autor: OtestO » 24 lis 2019, 12:04

Witam,
Mam zamontowane ambiente (ledowe listwy w drzwiach) i podświetlenie nóg z przodu i z tyłu. Po otwarciu przednich drzwi zapalają się przednie listwy wraz z podświetleniem nóg, natomiast z tyłu same listwy. Po otwarciu drzwi listwy zapalają się jednocześnie po obu stronach. Tylne podświetlenie nóg nie zapala się. Nie mogę sterować z MMI ani listwami ani podświetleniem nóg. Jest widoczna jedna opcja (Car > Background lighting > Interior lighting) natomiast po przekręceniu wraca na 0. Listwy są zakodowane w sterownikach drzwi. Próbowałem kodowania z innego tematu (link na dole) ale MMI i Moduł komfortu nie przyjmowały kodowania po dodaniu wartości które według pomocnika kodowania z tamtego tematu odpowiadają za podświetlenie. Co mam zrobić aby mieć możliwość uruchomienia listw i podświetlenia nóg gdy drzwi są zamknięte.

1. Czy wersja softu ma wpływ na możliwość regulacji? Aktualna wersja 21.20. MMI 2g High. Jeśli to soft to proszę o podesłanie linku z plikami do nagrania płyty.
2. Jak zakodować podświetlenie tylnych nóg?
3. Czy jest potrzebny jakiś dodatkowy czujnik światła aby listwy uruchamiały się gdy jest ciemno?
4. Czy listwy i podświetlenie nóg powinno zapalać się po obu stronach na raz?
5. Czy jest taka możliwość, że MMI lub Moduł komfortu nie obsługuje podświetlenia ambiente?

https://a6klub.pl/ambiente-oswietlenie-vt76497.htm

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 26 gru 2019, 13:55

Może masz w zielonym menu coś namieszane. Też mi kiedyś nie działała regulacja i potem metodą prób i błędów ustawiałem w zielonym menu i działa. Uwaga bo można tam sobie namieszać

MiloszSmart
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Miłosz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MiloszSmart » 27 sty 2020, 16:03

Witam to ja tylko z innego konta.
W zielonym menu opcje od ambiente są zaznaczone (2 opcje według poradnika mr-fix). Czy możliwe jest, że moduł komfortu nie obsługuje listew lub moduł MMI nie ma takiej funkcji (pomimo, że w zielonym menu są zaznaczone).
Może to wina starego softu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja