Z racji powiększenia rodziny o drugie dziecko na dniach, przesiadłem się z E90 do A6 C7 2014r 2.0TDI 190KM, fotele s-line.
Z tyłu jest znacznie więcej miejsca co sprawia że żona prawdopodobnie zmieści się z dwójką dzieciaków.
Mam isofixy na tylnej kanapie i obydwa takowe foteliki. Niestety brak go z przodu. Poduszka również się nie wyłącza.
Z racji iż autem mam zamiar jeździć przez kilka lat, chciałbym jak najszybciej doposażyć je w isofix z przodu + wyłącznik poduszki w razie awaryjnej potrzeby posadzenia dziecka z przodu.
Pytanie czy ktoś to robił?
Odnalazłem taką dokładkę isofix do przedniego fotela:
VAG 8T0 881 545
Oraz taki moduł do wyłączenia poduszki:
Czy ma to sens?
Niestety nie znalazłem nic co by odpowiadało na te pytanie w C7, jest kilka informacji o C6 lecz to starszy model.
Próbowałem szukać w etka po modelu lecz nie znajduję nic przydatnego, z jakiegoś powodu też nie rozpoznaje mojego vinu.
[ Dodano: 2019-06-19, 15:13 ]
ISOFIX zamówiony i w drodze - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że powinno wszystko grać.
Wyłącznik airbag z wiązką zamówiony i w drodze-> w ASO powiedziano mi że takich wiązek nie mają i trzeba dorabiać, nie kłóciłem się -> zamówiłem wyłącznik oraz wiązkę od anglika, numery się zgadzają z wersjami z kierownica po słusznej stronie.
Jedyne co pozostaje to kwestia montażu oraz samego panelu na którym znajduje się lampka sygnalizująca AIRBAG OFF -> póki co nie znalazłem takowej, w ASO 300zł ewentualnie i bardzo długi czas oczekiwania. I tutaj mam dwa pytania.
1. Co ta lampka robi? Czy tylko zamyka obwód? Jeżeli tak można byłoby pokusić się o dodanie własnej na końcu przewodów.
2. Kodowanie -> co i gdzie? Nie znalazłem nic o C7, tylko o C6...
PS. może bardziej odpowiednim działem była by elektryka? Jeżeli tak proszę o przeniesienie.