Witam
Mam dziwny problem z którym nie mogę sobie poradzić. Mianowicie w lewym przednim kole grzeje się tarcza.
Najprawdopodobniej nie odbijają klocki.
Zrobiłem wiele rzeczy aby to naprawić i nie ma efektu.
Na początku zregenerowalem wszystkie hamulce, wymieniłem gumki, tłoczki, klocki i tarcze. Nic to nie dało więc wymieniłem cały zacisk i znowu klocki i tarcze ponieważ się rozhartowała tarcza i było bicie. Po konsultacji wymieniłem pompę ABS i przedmuchalem wężyki od pompy do tłoczka, wszystko drożne.
Niestety po tych wymiarach dalej jest problem
Czy ktoś może poradzić co jest grane? A może ktoś miał już taki problem
Pozdrawiam Seba
Hamulec lewego przedniego Koła się grzeje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafal
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego troche sam sobie odpowiedziałeś ponieważ przed jaką kolwiek jazdą sprawdza się bicie tarczy zegarem. I to sie już nie ułoży.
Jeżeli zregenerowałeś dobrze zaciski a najlepszym sie zdaży ze gumka sie podwinie to sprawdz czy delikatnie jestes wstanie wcisnac tłoczki przy odkreconym odpowietrzniku. Ja osobiscie uzywam niewielkiej ilosci specjalnego smaru do zaciskow ( ate - mieszalny z hydrolem dot 4 i 5,1 ) gdy gumki wskoczą to wtedy pod gumke daje niewiele ale sie to lepiej ślizgało.
Gdy tarcze nie mają bicia i zacisk sprawny z prowadnicami to musi to działać
a przewody wymien odrazu na stalowy oplot
Jeżeli zregenerowałeś dobrze zaciski a najlepszym sie zdaży ze gumka sie podwinie to sprawdz czy delikatnie jestes wstanie wcisnac tłoczki przy odkreconym odpowietrzniku. Ja osobiscie uzywam niewielkiej ilosci specjalnego smaru do zaciskow ( ate - mieszalny z hydrolem dot 4 i 5,1 ) gdy gumki wskoczą to wtedy pod gumke daje niewiele ale sie to lepiej ślizgało.
Gdy tarcze nie mają bicia i zacisk sprawny z prowadnicami to musi to działać
a przewody wymien odrazu na stalowy oplot