Witam, bardzo dziękuję za informację, zaraz polecę i sprawdzę czy może ten problem występuje w moim przypadku, generalnie wczoraj chciałem sprawdzić jeszcze jeden moduł, mianowicie sterownik /moduł MII który znajduje się nad schowkiem, odpinajac go i mostkujac światłowód otrzymuje poprawne natężenie prądu w czasie spoczynku (0.06A) tylko tak się zastanawiam, bo odpiecie tego modułu siłą rzeczy wyłączyło cały system mmi,

takze nie wiem czy to on jest złodziejem prądu. Sprawdzę ten bordnez bo faktycznie u mnie występowały podobne obiawy z trojkatem awaryjnych 😀
[ Dodano: 2019-10-17, 18:14 ]
Chyba się udało znalesc winowajce! - chociaż mam taką nadzieję. Generalnie pozmieniałem wartości w timerach w zielonym menu i jest lepiej, prąd podczas spoczynku skakał od 0,03A do 0,50A. Po rozpieciu modułu radia (tego w segmencie po lewej stronie w bagażniku) oraz zapetlenie jego światłowodu, pobór podczas postoju diametralnie spadł do 0,01A!! Zostawiłem auto na dwa dni i poziom aku jest niezmieniony. Teraz takie moje pytanie, czy jakiś inny moduł / cześć może być jeszcze w takiej sytuacji brana pod uwagę czy to już wskazuję jednoznacznie na ten moduł radia? Wiem że z tego modułu wychodzą dwa kable antenowe, ale czy antena może być za coś takiego winna? Może spróbuję ja odłączyć i jeszcze wtedy zobaczyć co się stanie.
Mam jeszcze jedno takie pytanie, podczas usypianis auta siedząc w środku i obserwując ten proces zauważyłem że strasznie dlugo pali sie podświetlanie przycisku w drzwiach kierowcy od blokowania tylnych szyb, moduł odpowiadający za to wyłącza się ostatni. Czy jestem w stanie skrócić czas usypiania tego modułu gdzieś w timerach czy coś?