mat695 pisze:mat1324 pisze:Czyli chodzi Ci o luz na flanszach, czyli to samo z czym walczymy w tiptroniku, ale z przodu

.
To nie flansza, bo most takowej nie posiada - ale być może łożysko.
[ Dodano: 2019-09-10, 08:29 ]
I sugeruję przestanie lobbowania za teorią o flanszy skrzyni bo zdaje się był jeden taki przypadek, że komuś to rozwiązało problem. Poza tym, spotkałem się z kolegą Markiem z Warszawy, który dłubał też w tej flanszy i jakoś mu nie pomogło, ja zmieniłem skrzynię na regenerowaną i jakoś też nie pomogło a mamy identyczne objawy.
Zgadza się, spotkaliśmy się i objawy są te same. Wibracje czuć na całym samochodzie, mniej więcej tak samo na przedniej jaki tylnej osi (specjalnie siadaliśmy w przodu i z tyłu). Kolega ma manual benzyna, ja mam automat 3.0tdi, oba quattro. Swoją drogą chyba nikt z napędem na przód nie zgłaszał tych objawów.
Tak jak pisałem wcześniej, u siebie wymieniałem samą flanszę na nową, bez odkręcania pokrywki, weszła trochę ciaśniej niż stara, ale nie zlikwidowało to luzu na flanszy, ani nie zlikwidowało wibracji. Łożysk mechanizmu różnicowego nie wymieniałem.