Brzęczy głośnik na desce podczas rozmowy bluetooth - BOSE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A7 4K
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 DDVE 231KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
Brzęczy głośnik na desce podczas rozmowy bluetooth - BOSE
mam taki przypadek że podczas rozmowy telefonicznej słychać czasami brzęczenie , rzężenie z głośnika z tego co mi się wydaje na desce . Czy podczas rozmowy przez bluetooth system używa wszystkich głośników również tych w drzwiach czy tylko na desce rozdzielczej? mam system BOSE czy tam są zamontowane 2 czy jeden głośnik? jak się do nich dostać ?
- ralen
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
Nic nie trzeba demontować, wystarczy podważyć kratkę na podszybiu, tylko róbcie to delikatnie bo zatrzaski łatwo połamać.skubiszek pisze:Znany w audi problem. Musisz podlozyc piankę delikatnie pod ten głośnik, tak robią w salonie. Zapewne podobnie jak w c6 trzeba zdemontować boczne słupki aby dostać się do tego głośnika.

Odkręca się go kluczem nasadowym 5,5.
Podważanie kratki zacznijcie od prawego dolnego rogu jak na foto a następnie w lewo jak strzałka.
Istnieje alternatywa dla tego głośniczka, mianowicie Kenwood KFC-S1066 - wchodzi tam w otwór montażowy i fabryczne otwory na śruby pasują. Nadmiar uchwytów montażowych w głośniku należy wyłamać.
Jednak po wymianie głośnika na kenwood, czuję subtelną różnicę gania na minus. Plusem jest to że pierdzenie macie z głowy

Było: A4 B6 =)
Jest A6 C7
Jest A6 C7

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
@skubiszek czy jesteś w stanie jeszcze raz dodać zdjęcie?ralen pisze:Nic nie trzeba demontować, wystarczy podważyć kratkę na podszybiu, tylko róbcie to delikatnie bo zatrzaski łatwo połamać.skubiszek pisze:Znany w audi problem. Musisz podlozyc piankę delikatnie pod ten głośnik, tak robią w salonie. Zapewne podobnie jak w c6 trzeba zdemontować boczne słupki aby dostać się do tego głośnika.. Po zdjęciu kratki (w bose) jest tam jeden papierowy głośniczek.
Odkręca się go kluczem nasadowym 5,5.
Podważanie kratki zacznijcie od prawego dolnego rogu jak na foto a następnie w lewo jak strzałka.
Obrazek
Istnieje alternatywa dla tego głośniczka, mianowicie Kenwood KFC-S1066 - wchodzi tam w otwór montażowy i fabryczne otwory na śruby pasują. Nadmiar uchwytów montażowych w głośniku należy wyłamać.
Jednak po wymianie głośnika na kenwood, czuję subtelną różnicę gania na minus. Plusem jest to że pierdzenie macie z głowy. Gra minimalnie gorzej, mniej wprawne ucho nie odczuje różnicy.
Obrazek
Obrazek
Mam wrażenie, że mam ten problem o którym piszecie. Co prawda głośniki to nie BOSE a standardowe, ale czasami podczas jazdy i słuchania muzyki slychać harczenie wydawało by się, że z prawego głośnika. Jednak gdy przełącze się na rozmowe telefoniczną to wtedy już z całą pewnościa można stwierdzić,że do z głośnika na podszybiu.
Wspominaliście, że wystarczy pianka. W które miejsce dokładnie?