Pukanie przy lewym kole z przodu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jest wyczuwalny sam trzymalem za koncowke tam gdzie kulka jest na wahaczu i pan diagnosta na szarpakach kolem obracal lewo prawo
[ Dodano: 2019-06-23, 23:07 ]
Witam koledzy.Powracam do tematu poniewaz dalej nie zdiagnozowalem tego pukania przy lewym kole dalej puka i puka.Okazalo sie ze jednak te wahacze sa dobre.Bylem juz na trzech stacjach diagnostycznych i to z moim mechanikem i sprawdzali na szarpakach i nic nie stwierdzili.Gumy na sankach sa dobre juz niewiem co mam robic i gdzie szukac problemu.Mam wymienione obydwie poduszki silnika bo byly spekane i dalej puka.Jeszcze pozostalo do wymiany koncowka drazka kierowniczego i sam drazek kierowniczy bo tego jeszcze nie wymienialem.Oprocz tego juz wszystko wymienione.Czy macie koledzy jakis pomysl co moze byc powodem tego pukania bo ja juz nie mam sily

[ Dodano: 2019-06-23, 23:07 ]
Witam koledzy.Powracam do tematu poniewaz dalej nie zdiagnozowalem tego pukania przy lewym kole dalej puka i puka.Okazalo sie ze jednak te wahacze sa dobre.Bylem juz na trzech stacjach diagnostycznych i to z moim mechanikem i sprawdzali na szarpakach i nic nie stwierdzili.Gumy na sankach sa dobre juz niewiem co mam robic i gdzie szukac problemu.Mam wymienione obydwie poduszki silnika bo byly spekane i dalej puka.Jeszcze pozostalo do wymiany koncowka drazka kierowniczego i sam drazek kierowniczy bo tego jeszcze nie wymienialem.Oprocz tego juz wszystko wymienione.Czy macie koledzy jakis pomysl co moze byc powodem tego pukania bo ja juz nie mam sily

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2008
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Kontakt:
Witam podepnę się pod temat bo mam ten sam problem coś stuka mi w przednim lewym kole, co jest dziwne że zdiagnozowali mi na początku dolny tylny wahacz (ten co leży na nim amor) niby był wybity sworzeń po wymianie dalej stuka jak stukało dodam że jeszcze jakiś miesiąc temu miałem regenerowany przedni lewy miech, ale tam przyszła nowa poducha a amor był w stanie dobrym i powiedzieli ze nie ma sensu go dotykać byłem już kilka razy na podnośniku i każdy z tych mechaników mówi co innego a strasznie mnie irytuje to pukanie.
Dodam ze te głuche stuki naj bardziej słychać jak przejeżdżam przez kolejny jak są wystane na skrzyżowaniach taka jak by tarka a jak koło wpadnie w dziurę mocno lub troszkę mocniej nic nie stuka cisza nic się nie dzieje
Proszę podpowiedzcie coś bo już ręce opadają
Dodam ze te głuche stuki naj bardziej słychać jak przejeżdżam przez kolejny jak są wystane na skrzyżowaniach taka jak by tarka a jak koło wpadnie w dziurę mocno lub troszkę mocniej nic nie stuka cisza nic się nie dzieje

Proszę podpowiedzcie coś bo już ręce opadają
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Kontakt:
Nie wiem jak w C6 jest ale w C7 lubia stukac tuleje banana. Sam juz wymienialem raz i czeka mnie kolejny raz. Po wyjeciu guma wygladala dobrze,nie zerwana,wszyscy diagnosci i mechanik nie widzieli luzu ale ta tuleja w srodku sie rozsypuje,cos tam w niej sie psuje i stuka. Z zewnatrz moze wygladac na stan bardzo dobry jeszcze. A jak juz kiedys ktos wymienil i skrecil na podniesionym aucie to duze prawdopodobienstwo,ze mogla znowu walnac,tak jak wlasnie u mnie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
oki w takim razie zaufam wam:) i zamówiłem wahacz dolny tylny lewy jak pisał palec85.
Bo dziś byłem na kolejnej stacji diagnostycznej i koleś nie znalazł nic.
Powiedział, że wszystko sztywne
ale to chyba dobrze, nie bo nadal coś stuka i jest złe.
Mam ogromną nadzieje ze po zmianie tego wahacza przestanie być słychać to głuche pukanie
Bo dziś byłem na kolejnej stacji diagnostycznej i koleś nie znalazł nic.
Powiedział, że wszystko sztywne

Mam ogromną nadzieje ze po zmianie tego wahacza przestanie być słychać to głuche pukanie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dam już jutro znać bo jutro wymieniam
mam tylko wielka nadzieje ze to to
[ Dodano: 2019-07-11, 17:07 ]
Witam mała aktualizacja wahacz zmieniony jest lepiej czuć ze jest lekko sztywniej gość co mi zmieniał wahacz to się śmiał że z nowego na nowy he he ale mowie zmienić i nie gadać
tak jak pisałem jest lepiej ale dalej jeszcze jest takie delikatne głuche popukiwanie
Powiem wam że już nie mam pomysłu zmienię jeszcze łącznik stabilizatora bo za 2 tys km mam olej do zrobienia i jak to już nic nie da to ja się poddaje.
Łącznie 4 stacje z szarpakami (4 inne) na wszystkich wszyscy ze tu nie ma grama luzu
3 mechaników na podnośnik to samo tu nie ma grama luzu
ale każdy co się z nich przejechał autem słyszeli delikatne głuche popukiwanie
Macie możne jeszcze jakieś pomysły bo wywaliłem 700zł na dwa wahacze i dalej jest popukiwanie

[ Dodano: 2019-07-11, 17:07 ]
Witam mała aktualizacja wahacz zmieniony jest lepiej czuć ze jest lekko sztywniej gość co mi zmieniał wahacz to się śmiał że z nowego na nowy he he ale mowie zmienić i nie gadać

tak jak pisałem jest lepiej ale dalej jeszcze jest takie delikatne głuche popukiwanie

Powiem wam że już nie mam pomysłu zmienię jeszcze łącznik stabilizatora bo za 2 tys km mam olej do zrobienia i jak to już nic nie da to ja się poddaje.
Łącznie 4 stacje z szarpakami (4 inne) na wszystkich wszyscy ze tu nie ma grama luzu
3 mechaników na podnośnik to samo tu nie ma grama luzu
ale każdy co się z nich przejechał autem słyszeli delikatne głuche popukiwanie

Macie możne jeszcze jakieś pomysły bo wywaliłem 700zł na dwa wahacze i dalej jest popukiwanie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jan
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Ja wymieniłem tydzień temu końcówkę drążka kierowniczego i drążek kierowniczy i powiem wam ze nic to nie dało 😤😩dalej puka i puka. Mechanik powiedział mi ze to luz na przekładni kierowniczej i ponoć można to zrobić bo jest jakaś regulacja tej przekładni. A to pukanie najbardziej słyszę jadąc po drodze brukowej i po płytach betonowych. Co sądzicie o tym luzie na przekladni i czy można to poregulowac bo ponoć jest ze spodu przekladni jakaś śruba do regulacji?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
-
- Forum Audi A6 / A7