[a6 c5 ] mapa do navi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ja jutro walcze z wyciagnieciem płytki tez nie mialem czasu pora sie za to wziasc teraz ide spac 3mta sie ludzie 

100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Mam mapy europy, ale kiedy je próbuję uruchomić, to mi wyświetla, że włożona jest nieodpowiednia płyta. Zastanawiam się, czy wszystkie te mapy nie działają, czy po prostu jak jestem w polsce, to mi np. płyta z austrią nie zadziała? Trochę byłoby to dziwne, ale nie wiem, czy trzymać, czy zapoznać te płyty z koszem, więc wolę się upewnić. Dodam, że z tych płyt, które były działa tylko płyta polski i głównych dróg europy.
Wczoraj - po kilku próbach - uruchomiłem płytę w Navi Plus (DX 4.3 soft 0103). Nagrałem poprzez CloneCD z załączonym profilem. Kupiłem w Auchan kilka różnych płyt: Emtec, Verbatim, Sony, TDK. Ruszył Verbatim - taki bardzo podstawowy, bo innych w Auchan nie mieli
. Nagrywałem przez napęd w laptopie Acer z prędkością 1x.
Próbowałem też na płytach RW (też chyba Emtec), ale nie poszło.
Mam polskiego lektora, ale leniwy jakiś, bo mnie o skręcie informuje na 5m przez skrzyżowaniem
Szukałem też opcji prędkości jazdy w menu, ale nie znalazłem. Chyba niestety nie ma...
Pozdrawiam

Próbowałem też na płytach RW (też chyba Emtec), ale nie poszło.
Mam polskiego lektora, ale leniwy jakiś, bo mnie o skręcie informuje na 5m przez skrzyżowaniem

Szukałem też opcji prędkości jazdy w menu, ale nie znalazłem. Chyba niestety nie ma...
Pozdrawiam
ja też mam problem z mini navi w a6... (audi a6 c5 1.9 TDI 2000r)
moja navi nie chce czytac żadnej płyty, nawet kiedy wkładam oryginalną płytę z mapą Niemiec pojawia sie komunikat że nie ma płyty w czytniku (nie wykrywa jej). Użyłem płyty czyszczącej napędy... troche przeczyściło laser ale nadal NIC.
Może mi ktoś powiedzieć jaka jest tego przyczyna i jaką mape powinienem nagrać (i jak to zrobic)
????
pomóżcie!
moja navi nie chce czytac żadnej płyty, nawet kiedy wkładam oryginalną płytę z mapą Niemiec pojawia sie komunikat że nie ma płyty w czytniku (nie wykrywa jej). Użyłem płyty czyszczącej napędy... troche przeczyściło laser ale nadal NIC.
Może mi ktoś powiedzieć jaka jest tego przyczyna i jaką mape powinienem nagrać (i jak to zrobic)

pomóżcie!
Przeczytałem ten opis. Rozumiiem, że kalibracja jest potrzebna do właściwego obliczania dystansu i prawidłowego pokazywania kursora na mapie podczas przemieszczania się.censored pisze:Tutaj masz opis jak skalibrowac navi: a6-c5-montaz-konsoli-2din-i-navigation- ... .htm#75022
Mnie interesowało, czy jest opcja wyświetlania aktualnej prędkości jazdy na ekranie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-03-19, 13:18 ]
Wczoraj nagrałem nowszą wersję PL/CZ 08.09 - znowu płyta Verbatim z Auchan

Z kolei nagrałem główne drogi europy 08/09 dwoma profilami (sefedisc 3.x i jeszcze jakimś) bo nie było dołączonego profilu do obrazu - i nie poszło... Więc odpowiedni profil ma równie ważne znaczenie, jak płyta i napęd.
Jeśli chodzi o nagrywanie mapek to przypomniał mi się pewien szczegół z czasów, kiedy nagrywarki osiągały kosmiczne prędkości 1,2,4x i nie było czegoś takiego jak burn proof...
Do rzeczy: do poprawnego odczytania zabezpieczonej płyty były wymagane sterowniki ASPI pod dany napęd, nie pamiętam dokładnie z czym to się jadło, jednak bez tego napęd nie odczytywał najprostszych zabezpieczeń. Wnioskuję, że przy nagrywaniu z zabezpieczonych obrazów może to być dobry trop do sprawdzenia.
k r ó t k a - l e k t u r a - t e m a t u
zaufana stronka traktująca o nagrywarkach i napędach - bezpośredni link do sterów ASPI
Jak coś się wykluje to będzie meldunek w tym temacie
a póki co liczę na pomoc w moim zagadnieniu
EDIT: Jak napisał tak zrobił, zainstalowałem sterowniki ASPI z w/w linków (metodą komendy "install.bat xp32" spod konsoli) restart, instalacja Clone'a z TEGO lub TEGO źródła (wrzucane przeze mnie, zawiera clone cd, keya i profil do nagrywania.) wgranie profilu do clone, wypaliłem płytkę na pierwszym lepszym nonejmie i bangla. Jeden problem jaki napotkałem, to po zmianie języka na angielski metryczny dalej gada po angielsku
Mapka: Blaupunkt_Teleatlas_Tschechien_Polen_2008_2009_DX
Jutro spróbuję jeszcze z mapkami niderlandów i głównych dróg europy 2k8-2k9
Aha moja nagrywarka to laptopowy sprzęt montowany w kadłubkach Compal Hel80, a mianowicie:
TSSTcorp
Model: CD/DVDW TS-L632D
Wersja: AS05
Czekam na doświadczenia innych ze sterami ASPi, szczególnie tych którym nie śmigało nagrywanie.
Do rzeczy: do poprawnego odczytania zabezpieczonej płyty były wymagane sterowniki ASPI pod dany napęd, nie pamiętam dokładnie z czym to się jadło, jednak bez tego napęd nie odczytywał najprostszych zabezpieczeń. Wnioskuję, że przy nagrywaniu z zabezpieczonych obrazów może to być dobry trop do sprawdzenia.
k r ó t k a - l e k t u r a - t e m a t u
zaufana stronka traktująca o nagrywarkach i napędach - bezpośredni link do sterów ASPI
Jak coś się wykluje to będzie meldunek w tym temacie

EDIT: Jak napisał tak zrobił, zainstalowałem sterowniki ASPI z w/w linków (metodą komendy "install.bat xp32" spod konsoli) restart, instalacja Clone'a z TEGO lub TEGO źródła (wrzucane przeze mnie, zawiera clone cd, keya i profil do nagrywania.) wgranie profilu do clone, wypaliłem płytkę na pierwszym lepszym nonejmie i bangla. Jeden problem jaki napotkałem, to po zmianie języka na angielski metryczny dalej gada po angielsku

Mapka: Blaupunkt_Teleatlas_Tschechien_Polen_2008_2009_DX
Jutro spróbuję jeszcze z mapkami niderlandów i głównych dróg europy 2k8-2k9
Aha moja nagrywarka to laptopowy sprzęt montowany w kadłubkach Compal Hel80, a mianowicie:
TSSTcorp
Model: CD/DVDW TS-L632D
Wersja: AS05
Czekam na doświadczenia innych ze sterami ASPi, szczególnie tych którym nie śmigało nagrywanie.
Witam, obrazy pobierałem peb.pl, a dokładniej stąd , najlepiej wpisz w wyszukiwarce "audi navigation" lub "teleatlas" i wyszuka Ci kilka pozycji
Główne drogi Europy niestety nie nagrały się i dałem spokój, bo już nie mam dostępu do audiczki, ale myślę, że jakbym je nagrał z 1x prędkością (musisz wymusić w clone) na płytach, które chłopaki wymieniali w temacie(sony, verbatim) lub na tych na które ja nagrywałem (intenso, titanium biała) to dałoby radę. Wniosek: marka płyty jednak jest ważna.
Co do sterowniczka ASPI to na pewno nie zaszkodzi, a może się przydać w kilku innych sprawach. Po prostu dobrze jest go mieć, np win 98 ma wgrany standardowo.

Co do sterowniczka ASPI to na pewno nie zaszkodzi, a może się przydać w kilku innych sprawach. Po prostu dobrze jest go mieć, np win 98 ma wgrany standardowo.
Wracam do tematu, bo - mimo wcześniejszego (luty) sukcesu - muszę wypalić płytkę ponownie
Od samego początku raz na jakiś czas pojawiał się komunikat Wrong CD na wyświetlaczu (w proporcji ok. 1/20 uruchomień samochodu).. Z czasem te proporcje ulegały zmianie na niekorzyść, aż w końcu doszliśmy do momentu, w którym Wrong CD zagościło na stałe :evil:

Od samego początku raz na jakiś czas pojawiał się komunikat Wrong CD na wyświetlaczu (w proporcji ok. 1/20 uruchomień samochodu).. Z czasem te proporcje ulegały zmianie na niekorzyść, aż w końcu doszliśmy do momentu, w którym Wrong CD zagościło na stałe :evil: