Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100 C4] kolorystyka przewodów do radia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
domiNICK85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[100 C4] kolorystyka przewodów do radia

Post autor: domiNICK85 » 13 mar 2009, 23:38

Witam. Szukałem czegoś podobnego ale nie bardzo znalazlem do C4... Orientuje sie ktoś z Was może, które kable są od czego w wiązce idącej do radia? Problem polega na tym ze jakis poprzedni wlasciciel obciął oryginalna kostke od radia i zostaly mi luzne obciete przewody... :/ Próbowałem już dojść co do czego ale jest ich tyle że masakra... Jak narazie znalazłem "+" "-" i dwa przednie glosniki a szukalem ponad 2 godziny... :/ Bylbym wdzieczny jakby mi ktoś pomógł... pozdrawiam

Awatar użytkownika
Z1 TOMEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Z1 TOMEK » 14 mar 2009, 00:33

A jakie masz radio, ori? Tu masz fajna stronkę, która mi kiedyś pomogła. Odnośnik KABLOMANIA i dalej wybierasz...
link
ŻYJ DLA LUDZI NIE DLA RZECZY...

Obrazek

domiNICK85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: domiNICK85 » 14 mar 2009, 00:49

wlasnie nie ori... Mam Sony Xplod'a... ale to nie ma znaczenia jakie radio skoro i tak mam obciete kable.... szukałem tam już ale nie znalazłem :( Tam są opisane kostki w radiach a co mi z radia wychodzi, co jest do czego i jaki ma kolor to ja wiem, tylko nie wiem z czym to polączyć w aucie bo nie wiem które dwa kable np sa od tylnego prawego glosnika a ktore np od tylnego lewego glosnika?

Awatar użytkownika
Z1 TOMEK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Z1 TOMEK » 14 mar 2009, 00:59

A wejdź na w/w stronkę i:
Kablomania -> Podstawy -> Podłączenie radia
Są tam podane kolory jakie najczęsciej występują <ok>
ŻYJ DLA LUDZI NIE DLA RZECZY...

Obrazek

domiNICK85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: domiNICK85 » 14 mar 2009, 01:06

nie ma tam... tam jest podana kolorsytyka przewodów wychodzących z radia i wlasnie takie kolory mam i wiem który jest od czego ale chodzi o druga strone ktora wchodzi z auta do radia... tam jest zupelnie inna kolorystyka i nic nie pasuje :/

[ Dodano: 2009-03-14, 01:11 ]
jak juz to bardziej by mi sie przydal jakis schemat instalacji elektrycznej od Audi 100 C4 avant o ile zawiera on takze schemat instalacji radiowej... ale dzieki za pomoc :)

[ Dodano: 2009-03-15, 13:12 ]
pomoże ktoś? czy nikt nie ma żadnego schematu? pozdro

klesk1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klesk1986 » 24 mar 2009, 22:34

Witam,

co do schematu instalacji elektrycznej od radia to raczej możesz zapomnieć. Najprościej kolory kabli tylnych głośników znaleźć patrząc na kolory przewodów przy głośnikach i później patrzysz co masz przy radiu. U mnie było o tyle prościej, że do każdego głośnika szła wiązka w dodatkowej izolacji, czyli miałem takie 4 wiązki. Nie wiem jak u ciebie, ale ja miałem pociągniętą dodatkową masę do każdego głośnika :-|

domiNICK85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: domiNICK85 » 15 kwie 2009, 12:00

[ Dodano: 2009-04-15, 10:44 ]
witam ponownie. zdemontowalem poszycia tylnych drzwi i do glosnika wchodzi kostka z 5cioma przewodami z czego dwa jak sie domyslam to "+" i "-" bo są grubsze. Podłączyłem pozostałe 2 kolorowe do radia wedlug kolorystyki, nic to nie dalo... dopiero gdy podlaczylem ostatni wolny przewód (biały) do obojetnie ktorego z dwoch idacych do glosnika albo do "+" to wtedy gra ale tylko wysokotonówka. Ani razu nie us;yszalem jeszcze niskotonówki. Glosniki NOKIA z tego co widze. Maja tez bezpiecznik ale jest dobry. Macie jakies pomysly? Jak zrobic zeby grał niskotonowy z tylu?

[ Dodano: 2009-04-15, 11:57 ]
podłączyłem według kolorystyki przewodów pod poszyciami tylnych drzwi ale grają tylko wysokotonowe (syczki)... nie mam pojecia dlaczego nie graja niskotonowe w tylnych drzwiach????????? może ktoś mi pomoże???
POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW I FANÓW NAJLEPSZEJ NA ŚWIECIE MARKI SAMOCHODÓW :)

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja