[100 C4] kolorystyka przewodów do radia
-
domiNICK85
- Forum Audi A6 / A7

[100 C4] kolorystyka przewodów do radia
Witam. Szukałem czegoś podobnego ale nie bardzo znalazlem do C4... Orientuje sie ktoś z Was może, które kable są od czego w wiązce idącej do radia? Problem polega na tym ze jakis poprzedni wlasciciel obciął oryginalna kostke od radia i zostaly mi luzne obciete przewody...
Próbowałem już dojść co do czego ale jest ich tyle że masakra... Jak narazie znalazłem "+" "-" i dwa przednie glosniki a szukalem ponad 2 godziny...
Bylbym wdzieczny jakby mi ktoś pomógł... pozdrawiam
-
domiNICK85
- Forum Audi A6 / A7

wlasnie nie ori... Mam Sony Xplod'a... ale to nie ma znaczenia jakie radio skoro i tak mam obciete kable.... szukałem tam już ale nie znalazłem
Tam są opisane kostki w radiach a co mi z radia wychodzi, co jest do czego i jaki ma kolor to ja wiem, tylko nie wiem z czym to polączyć w aucie bo nie wiem które dwa kable np sa od tylnego prawego glosnika a ktore np od tylnego lewego glosnika?
-
domiNICK85
- Forum Audi A6 / A7

nie ma tam... tam jest podana kolorsytyka przewodów wychodzących z radia i wlasnie takie kolory mam i wiem który jest od czego ale chodzi o druga strone ktora wchodzi z auta do radia... tam jest zupelnie inna kolorystyka i nic nie pasuje
[ Dodano: 2009-03-14, 01:11 ]
jak juz to bardziej by mi sie przydal jakis schemat instalacji elektrycznej od Audi 100 C4 avant o ile zawiera on takze schemat instalacji radiowej... ale dzieki za pomoc
[ Dodano: 2009-03-15, 13:12 ]
pomoże ktoś? czy nikt nie ma żadnego schematu? pozdro
[ Dodano: 2009-03-14, 01:11 ]
jak juz to bardziej by mi sie przydal jakis schemat instalacji elektrycznej od Audi 100 C4 avant o ile zawiera on takze schemat instalacji radiowej... ale dzieki za pomoc
[ Dodano: 2009-03-15, 13:12 ]
pomoże ktoś? czy nikt nie ma żadnego schematu? pozdro
-
klesk1986
- Forum Audi A6 / A7

Witam,
co do schematu instalacji elektrycznej od radia to raczej możesz zapomnieć. Najprościej kolory kabli tylnych głośników znaleźć patrząc na kolory przewodów przy głośnikach i później patrzysz co masz przy radiu. U mnie było o tyle prościej, że do każdego głośnika szła wiązka w dodatkowej izolacji, czyli miałem takie 4 wiązki. Nie wiem jak u ciebie, ale ja miałem pociągniętą dodatkową masę do każdego głośnika
co do schematu instalacji elektrycznej od radia to raczej możesz zapomnieć. Najprościej kolory kabli tylnych głośników znaleźć patrząc na kolory przewodów przy głośnikach i później patrzysz co masz przy radiu. U mnie było o tyle prościej, że do każdego głośnika szła wiązka w dodatkowej izolacji, czyli miałem takie 4 wiązki. Nie wiem jak u ciebie, ale ja miałem pociągniętą dodatkową masę do każdego głośnika
-
domiNICK85
- Forum Audi A6 / A7

[ Dodano: 2009-04-15, 10:44 ]
witam ponownie. zdemontowalem poszycia tylnych drzwi i do glosnika wchodzi kostka z 5cioma przewodami z czego dwa jak sie domyslam to "+" i "-" bo są grubsze. Podłączyłem pozostałe 2 kolorowe do radia wedlug kolorystyki, nic to nie dalo... dopiero gdy podlaczylem ostatni wolny przewód (biały) do obojetnie ktorego z dwoch idacych do glosnika albo do "+" to wtedy gra ale tylko wysokotonówka. Ani razu nie us;yszalem jeszcze niskotonówki. Glosniki NOKIA z tego co widze. Maja tez bezpiecznik ale jest dobry. Macie jakies pomysly? Jak zrobic zeby grał niskotonowy z tylu?
[ Dodano: 2009-04-15, 11:57 ]
podłączyłem według kolorystyki przewodów pod poszyciami tylnych drzwi ale grają tylko wysokotonowe (syczki)... nie mam pojecia dlaczego nie graja niskotonowe w tylnych drzwiach????????? może ktoś mi pomoże???
witam ponownie. zdemontowalem poszycia tylnych drzwi i do glosnika wchodzi kostka z 5cioma przewodami z czego dwa jak sie domyslam to "+" i "-" bo są grubsze. Podłączyłem pozostałe 2 kolorowe do radia wedlug kolorystyki, nic to nie dalo... dopiero gdy podlaczylem ostatni wolny przewód (biały) do obojetnie ktorego z dwoch idacych do glosnika albo do "+" to wtedy gra ale tylko wysokotonówka. Ani razu nie us;yszalem jeszcze niskotonówki. Glosniki NOKIA z tego co widze. Maja tez bezpiecznik ale jest dobry. Macie jakies pomysly? Jak zrobic zeby grał niskotonowy z tylu?
[ Dodano: 2009-04-15, 11:57 ]
podłączyłem według kolorystyki przewodów pod poszyciami tylnych drzwi ale grają tylko wysokotonowe (syczki)... nie mam pojecia dlaczego nie graja niskotonowe w tylnych drzwiach????????? może ktoś mi pomoże???
POZDRAWIAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW I FANÓW NAJLEPSZEJ NA ŚWIECIE MARKI SAMOCHODÓW