Tu macie nagranie gościa z Audizine który robił skrzynie tipa( TCU ) . Jak dla mnie petarda ( 3.7 s do setki ) . Na nagraniu widać jak skrzynia szybko zbija biegi.
[A6 C7] 3.0 tfsi stage 2
- Pietrek78
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jak dla mnie,Tip zmienia biegi bardzo szybko i urywanie dziesiętnych sekundy mija się z celem w takich autach jak A6,A7.
Ja po modach u siebie zauważyłem lepszą pracę skrzyni,ona sama dostosowuje się do mocy i momentu tak aby nie zrobić sobie krzywdy a każda ingerencja w jej Soft szybciej ją dobije.
Ja po modach u siebie zauważyłem lepszą pracę skrzyni,ona sama dostosowuje się do mocy i momentu tak aby nie zrobić sobie krzywdy a każda ingerencja w jej Soft szybciej ją dobije.
Rodzinny odrzutowiec.
416/806
MOREL/HELIX/JL AUDIO
940W RMS
416/806
MOREL/HELIX/JL AUDIO
940W RMS
A7 3.0tfsi jest alternatywą dla audi s7 4.0 dlatego powstaje wiele modów tj . Stage 2, Stage 3 oraz ultra. Silniki benzynowe 3.0T są robione prawie do 550km oczywiście wpłynie to na żywotność lecz wydaje mi sie ze osoby ktore robia takie mody są tego świadone.Dlatego moim zdanie 450hp jest optymalne i tanie w modyfikacji ( koło + Soft). Miałem już silniki Audi 2.0tfsi, 3.0tdi i 3.0tfsi i moim zdaniem ten ostatni wygrywa.
Zauważyłem jedynie że w różnych egzemplarzach 3.0tfsi skrzynia jest wolniejsza lub szybsza.... a czy nie powinno się wykonać ponownej adaptacji skrzyni ?
Zauważyłem jedynie że w różnych egzemplarzach 3.0tfsi skrzynia jest wolniejsza lub szybsza.... a czy nie powinno się wykonać ponownej adaptacji skrzyni ?
S7/RS 640HP/850NM + 428 Mper 300hp +G30 5??HP + C6
- Quash
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Gregor chwalił się że zrobił bezawaryjne, ale inni odradzają ze względu na zdychający kompresor, termicznie nie wyrabia.Paweldsw pisze:Mam zrobiony stage 2 ze zmienionym softem w stronic,robilem u Mirasa w obornikach vagtune. ma ktos stage 3 ogarniety bo szykuje sie na to
460KM/550NM Compsport Stage 2