Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Customowe lampy Audi A6 C6 2005r

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Dovek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Customowe lampy Audi A6 C6 2005r

Post autor: Dovek » 18 lut 2019, 16:51

Witam od dłuższego czasu zastanawiam się jak zmienić barwę światła z żółtej na białą. Upatrzyłem takie piękne lampy.
Obrazek

Wszystko pięknie dzienne i postojowe ledowe. Lecz zależy mi aby zmienić też zwykłe h7 i h1 na LED. Pytanko do was. Jakie żarówki polecacie? Czy to wszystko ma prawo wypalić? Mile widziana dyskusja z ludźmi którzy przeprowadzali takie operacje na swoich samochodach :) Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
woocash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: woocash » 18 lut 2019, 21:09

Hej, kiedyś w Angliku miałem lampy na FULL w ledach i powiem Ci nie świeci to za dobrze, nie mówiąc już o oślepianiu innych. Zapodaj sobie żarówki PHILIPS Diamond Vision albo Xenon Vision i LED w pozycyjne. <okok>

minimum
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: minimum » 23 lut 2019, 12:28

Co prawda nie przeprowadzałem tej operacji z audi ale u siebie w T5. Kupiłem soczewkowe lampki Dayline Sonar chyba. Ciemne ładne i drl do jazdy dziennej. i postanowiłem tam wymienić eksperymentalnie h1 na h1 led. Znalazłem niby z certyfikatem od sprzedawcy etc. Oczywiście wiedziałem że przeglądu auto może nie przejść bo w Polsce prawo stanowi że lampa jest homologowana na konkretne źródło światła i tłumaczenia żadnego nie ma. Kupiłem żarówki nie pamietam już jakiej firmy ale był to koszt 360zł.

Były małe problemy z ustawieniem ich w środku soczewki. Otóż każda żarówka ma pewien punkt skupienia światła i takie tam inne, żarówka ledowa może być dłuższa lub krótsza i ogniskowa jest inna dlatego do lamp niesoczewkowych kompletnie odradzam bo jak kolega wyżej napisał oślepiają mocno innych. No ale jak już udało się ładnie ustawić to powiem szczerze że linia odcięcia była identyczna jak na zwykłej halogenowej jednak świeciły węższym światłem, mniej rozproszone było, ale tylko od strony lewej czyli pobocze było super ładnie doświetlone. Moc i widoczność to nie ma porównania, jasna biała barwa cud miód. Pojechałem na diagnostykę po to aby ustawić dobrze wysokość lamp i w zasadzie potrzebna była tylko mała korekta - należało podnieść je do góry bo wcześniej specjalnie je obniżyłem tak awaryjnie żeby nikomu nie dawać po oczach . Zestaw razem ma podobno 11700lm i jak na moje oko może faktycznie tyle mieć

Osobiście uważam że lepszym rozwiązaniem mimo wszystko byłby zakup lamp na xenon/bi-xenon lub jak kolega radzi wyżej dobre żarówki. Nie mniej jednak możesz próbować. Jest bardzo ciężko zgrać żarówkę led z odpowiednią soczewką mimo tego że niby są przeznaczone do ''soczewek''

Awatar użytkownika
barylak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: barylak » 04 mar 2019, 10:41

a te lampy maja wogole homologacje? zeby nie bylo ze do pierwszego radiowozu na nich pojezdzisz i cala kasa wyrzucona w bloto

minimum
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: minimum » 04 mar 2019, 21:43

Lampy na pewno mają homologację na jakieś źródło światła ale nie na żarówki LED i tłumaczenie że masz certyfikowane żarówki itp itd jakieś papiery nie przejdą. Nawet szczerze mówiąc policjant nie potrafił mi odpowiedzieć jakie oznaczenie powinna mieć lampa na źródło światła led ale skoro ma na inne to nie ma prawa być tam żarówki led xD

Awatar użytkownika
barylak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: barylak » 08 mar 2019, 16:00

tak właśnie myślałem trafi się upierdliwiec i tyle z roboty

gom4z
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8 TFSI 190KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: gom4z » 14 maja 2019, 15:50

Zamontuj sobie do tych lamp hida. Narzekać nie będziesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja