Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Elektryczna klapa bagażnika

Elektryka
ODPOWIEDZ
milosztk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Elektryczna klapa bagażnika

Post autor: milosztk » 23 lut 2019, 10:12

Cześć koledzy :) zamontowałem niedawno elektryczną klapę bagażnika wszystko działa jak należy tylko przy zamykaniu jest trzask klapa (nie opuszcza się wolno) teleskopy kupiłem nowe w ASO lecz już nie produkują z siłą 550N tylko 600N pod elektryczną klapę :/ lepiej kupić zamiennik z siłą 550N? I drugie pytanie jak zamontować przycisk otwierania klapy który jest w drzwiach? Od przycisku otwierania klapy co się znajduje nad rejestracja będzie ok?

carlos777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Karol
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: carlos777 » 23 lut 2019, 13:45

Przycisk musisz podłączyć pod moduł w drzwiach kierowcy.
Tym przyciskiem otworzysz klapę nawet jak silnik będzie pracował.
Jeśli podłączysz go pod przycisk w klapie nie będziesz mieć tej opcji.

milosztk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: milosztk » 28 lut 2019, 15:30

carlos777 pisze:Przycisk musisz podłączyć pod moduł w drzwiach kierowcy.
Tym przyciskiem otworzysz klapę nawet jak silnik będzie pracował.
Jeśli podłączysz go pod przycisk w klapie nie będziesz mieć tej opcji.
Ok dzięki za odp. Czyli wystarczy kupić przycisk wiązkę oraz boczek od drzwi tak ? czy moduł również trzeba wymienić ?

Adacho
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2012
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.6 326KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Adacho » 28 lut 2019, 21:14

Ja tez niedawno w swojej A6 zamontowałem elektryczną klapę i mam problem.
Często bywa, że po przyciśnięciu guzika otwierania, w klapie lub pilocie, klapa unosi się na jakieś 1-2 cm i opada. Podejrzewam, że teleskopy mogą być już zmęczone. Jeżeli się mylę i jest tego inna przyczyna to bardzo proszę podpowiedzieć.
Jeżeli jest to wina teleskopów to 600N będzie wporządku? Obecnie mam 550N, które dostałem w zakupionym zestawie, a gdziekolwiek nie spojrze to każdy zamiennik pod numer części to 600N.
Dzieki

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 28 lut 2019, 21:37

Już się o to pytałeś :). Wymiana siłowników nic nie da, ponieważ one tylko wspomagają podnoszenie, ale dopiero po tym jak silnik uniesie trochę wyżej klapę :).

milosztk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: milosztk » 02 mar 2019, 14:07

Adacho pisze:Ja tez niedawno w swojej A6 zamontowałem elektryczną klapę i mam problem.
Często bywa, że po przyciśnięciu guzika otwierania, w klapie lub pilocie, klapa unosi się na jakieś 1-2 cm i opada. Podejrzewam, że teleskopy mogą być już zmęczone. Jeżeli się mylę i jest tego inna przyczyna to bardzo proszę podpowiedzieć.
Jeżeli jest to wina teleskopów to 600N będzie wporządku? Obecnie mam 550N, które dostałem w zakupionym zestawie, a gdziekolwiek nie spojrze to każdy zamiennik pod numer części to 600N.
Dzieki
Powiem Ci że jak miałem org teleskopy z "tamtych" lat czyli 550N (takie dostałem w zestawie z silnikami oraz wiązką oczywiscie wszystko używane) to klapa zamykała się elegancko czyli przed końcem zwalniała i klapa się "cichutko" domykała. Dociąg wtedy spełniał swoją rolę :) ale problemy były przy otwieraniu :/ klapa odskakiwała i tylko tyle :/ nie miała siły się otworzyć w całości :/ wymieniłem na siłowniki nowe org (po 137zł za sztuke jak coś ;D ) tylko że siła wyżutu wynosi aktualnie 600N. Klapa się otwiera lecz przy zamykaniu jest tzw. "trzask". Podejrzwam że silniki są już w słabej kondycji. Może za jakiś czas kupie sobie inne silniki to zobaczymy jak wtedy będzie :) najlepiej na allego bo jak nie będzie widać różnicy to można oddać :D (oczywiści zakładając wtedy te teleskopy 550N :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja