Adacho pisze:Ja tez niedawno w swojej A6 zamontowałem elektryczną klapę i mam problem.
Często bywa, że po przyciśnięciu guzika otwierania, w klapie lub pilocie, klapa unosi się na jakieś 1-2 cm i opada. Podejrzewam, że teleskopy mogą być już zmęczone. Jeżeli się mylę i jest tego inna przyczyna to bardzo proszę podpowiedzieć.
Jeżeli jest to wina teleskopów to 600N będzie wporządku? Obecnie mam 550N, które dostałem w zakupionym zestawie, a gdziekolwiek nie spojrze to każdy zamiennik pod numer części to 600N.
Dzieki
Powiem Ci że jak miałem org teleskopy z "tamtych" lat czyli 550N (takie dostałem w zestawie z silnikami oraz wiązką oczywiscie wszystko używane) to klapa zamykała się elegancko czyli przed końcem zwalniała i klapa się "cichutko" domykała. Dociąg wtedy spełniał swoją rolę

ale problemy były przy otwieraniu

klapa odskakiwała i tylko tyle

nie miała siły się otworzyć w całości

wymieniłem na siłowniki nowe org (po 137zł za sztuke jak coś ;D ) tylko że siła wyżutu wynosi aktualnie 600N. Klapa się otwiera lecz przy zamykaniu jest tzw. "trzask". Podejrzwam że silniki są już w słabej kondycji. Może za jakiś czas kupie sobie inne silniki to zobaczymy jak wtedy będzie

najlepiej na allego bo jak nie będzie widać różnicy to można oddać :D (oczywiści zakładając wtedy te teleskopy 550N