Elektryczna klapa bagażnika
Elektryczna klapa bagażnika
Cześć koledzy
zamontowałem niedawno elektryczną klapę bagażnika wszystko działa jak należy tylko przy zamykaniu jest trzask klapa (nie opuszcza się wolno) teleskopy kupiłem nowe w ASO lecz już nie produkują z siłą 550N tylko 600N pod elektryczną klapę
lepiej kupić zamiennik z siłą 550N? I drugie pytanie jak zamontować przycisk otwierania klapy który jest w drzwiach? Od przycisku otwierania klapy co się znajduje nad rejestracja będzie ok?
Ok dzięki za odp. Czyli wystarczy kupić przycisk wiązkę oraz boczek od drzwi tak ? czy moduł również trzeba wymienić ?carlos777 pisze:Przycisk musisz podłączyć pod moduł w drzwiach kierowcy.
Tym przyciskiem otworzysz klapę nawet jak silnik będzie pracował.
Jeśli podłączysz go pod przycisk w klapie nie będziesz mieć tej opcji.
-
Adacho
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adam
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.6 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ja tez niedawno w swojej A6 zamontowałem elektryczną klapę i mam problem.
Często bywa, że po przyciśnięciu guzika otwierania, w klapie lub pilocie, klapa unosi się na jakieś 1-2 cm i opada. Podejrzewam, że teleskopy mogą być już zmęczone. Jeżeli się mylę i jest tego inna przyczyna to bardzo proszę podpowiedzieć.
Jeżeli jest to wina teleskopów to 600N będzie wporządku? Obecnie mam 550N, które dostałem w zakupionym zestawie, a gdziekolwiek nie spojrze to każdy zamiennik pod numer części to 600N.
Dzieki
Często bywa, że po przyciśnięciu guzika otwierania, w klapie lub pilocie, klapa unosi się na jakieś 1-2 cm i opada. Podejrzewam, że teleskopy mogą być już zmęczone. Jeżeli się mylę i jest tego inna przyczyna to bardzo proszę podpowiedzieć.
Jeżeli jest to wina teleskopów to 600N będzie wporządku? Obecnie mam 550N, które dostałem w zakupionym zestawie, a gdziekolwiek nie spojrze to każdy zamiennik pod numer części to 600N.
Dzieki
Powiem Ci że jak miałem org teleskopy z "tamtych" lat czyli 550N (takie dostałem w zestawie z silnikami oraz wiązką oczywiscie wszystko używane) to klapa zamykała się elegancko czyli przed końcem zwalniała i klapa się "cichutko" domykała. Dociąg wtedy spełniał swoją rolęAdacho pisze:Ja tez niedawno w swojej A6 zamontowałem elektryczną klapę i mam problem.
Dzieki