[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Rozumiem wiec lipa, chyba pozostaje kupno nowych, myślałem o tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/wtryskiwacze- ... 7860237708
Co o tym sadzisz?
https://allegro.pl/oferta/wtryskiwacze- ... 7860237708
Co o tym sadzisz?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Bardzo tafione pytanie!
Opiłki w pierwszej fazie zużycia są tak małe, że trudno je dostrzec. Jak już je widać gołym okiem (np. w rozciętym filtrze) to już cały układ zasilania paliwem nadaje sie do czyszczenia a najlepiej wymiany. Jedyna wiarygodna (!) metoda to wysłanie pompy do serwisu BOSCH, który ma uprawnienia i sprzęt do regeneracji oraz sprawdzenia naszych pomp. Sprawdzenie pompy CR plus nowe uszczelnienia to koszt 400-800zł. Wg mnie warto jak pakujesz nowe wtryski za 7-8tyś zł. Sam jestem przykładem takiego zaniechania i mało brakło, żeby moje roczne z przebiegiem 30tyś km poszły w kosz.
Opiłki w pierwszej fazie zużycia są tak małe, że trudno je dostrzec. Jak już je widać gołym okiem (np. w rozciętym filtrze) to już cały układ zasilania paliwem nadaje sie do czyszczenia a najlepiej wymiany. Jedyna wiarygodna (!) metoda to wysłanie pompy do serwisu BOSCH, który ma uprawnienia i sprzęt do regeneracji oraz sprawdzenia naszych pomp. Sprawdzenie pompy CR plus nowe uszczelnienia to koszt 400-800zł. Wg mnie warto jak pakujesz nowe wtryski za 7-8tyś zł. Sam jestem przykładem takiego zaniechania i mało brakło, żeby moje roczne z przebiegiem 30tyś km poszły w kosz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
Witam na forum jestem nowy wiec przepraszam jezeli nie w temacie pisze.
Chodzi o wymiane wtryskow w moim Bmk.Mialem objawy jak tu wiekszosc opisuje tj.ciezki pierwszy obrot walem na rozgrzanym silniku,przybywanie oleju delikatne falowanie na cieplym.Zaprowadzilem auto do mechanika wyciagna wtryski wyslal do sprawdzenia i powiedzial ze 5 smietnik jeden nadaje sie do regeneracji
Oznaczenie na wtrysku 059130277 S 0445115 024
Jakie wtryski podejda pod ten motor,lepiej nowe czy regenerowane tez beda ok.
Jak tak to jakiego sprzedawce serwis polecacie
?
Chodzi o wymiane wtryskow w moim Bmk.Mialem objawy jak tu wiekszosc opisuje tj.ciezki pierwszy obrot walem na rozgrzanym silniku,przybywanie oleju delikatne falowanie na cieplym.Zaprowadzilem auto do mechanika wyciagna wtryski wyslal do sprawdzenia i powiedzial ze 5 smietnik jeden nadaje sie do regeneracji
Jak tak to jakiego sprzedawce serwis polecacie

Jeśli chodzi o pompę CR w wersji przed liftowej jest ona bardzo dobra i praktyczne się nie zdarza aby uległa awari. Normalnie bym jej nie ruszal jednak wkładając nowe wtryski za kupę kasy pewnie bym ja sprawdził a raczej na pewno... .Gersio1992 pisze:Panowie jeszcze jedno pytanie, co z pompą CR, czy były wadliwe w tych BMK, czy też od razu zregenerować przed nowymi wtryskami czy nie ma potrzeby?
Jak sprawdzić czy nie opiłkuje np?
[ Dodano: 2019-03-14, 22:07 ]
ADAMKk pisze:Witam na forum jestem nowy wiec przepraszam jezeli nie w temacie pisze.
Jak tak to jakiego sprzedawce serwis polecacie?
Niestety wtryskow nie da się zregenerować tzn. Da się jednak będzie to operacja krótkotrwała. Końcówki Q na pewno będą pasować do silnika BMK. Wydaje mi się że z końcówkami ab, ah rowniez będą ok najnowsze są bd. Proponuję znaleźć używki z wydrukami zakładać i jeździć, chyba że masz 7 tyś zł to zakładaj noweczki i święty spokój! Jeśli chodzi o sprawdzenie wtryskiwacza w serwisie zazwyczaj biorą 50 zł od sztuki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
Zobaczymy co wymyśli mechanik a co o tym myślicie https://allegro.pl/oferta/wtriskiwacze- ... 7845771025
Znalazłem w okolicy z końcówka ab używki sprawdzane za 1650 zł z gwarancja zobaczymy
Znalazłem w okolicy z końcówka ab używki sprawdzane za 1650 zł z gwarancja zobaczymy
Ostatnio zmieniony 15 mar 2019, 11:02 przez ADAMKk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ustaw imię i auto
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
Super cena.
Oczywiście taniej niż wszyscy, jak z jakością ?
Sadzę że nikt się nie wypowie, widziałem już w swoim krótkim życiu wiele ciekawostek.
Chyba najważniejsze w tym przypadku jest uczciwość i gwarancja sprzedawcy który uzna reklamacje w razie jak kupa z tego będzie i nie będzie stwarzał dziwnych problemów.
Oczywiście taniej niż wszyscy, jak z jakością ?
Sadzę że nikt się nie wypowie, widziałem już w swoim krótkim życiu wiele ciekawostek.
Chyba najważniejsze w tym przypadku jest uczciwość i gwarancja sprzedawcy który uzna reklamacje w razie jak kupa z tego będzie i nie będzie stwarzał dziwnych problemów.