Parujące przednie lampy MATRIX
Parujące przednie lampy MATRIX
Witam wszystkich , jak w temacie ostatnio zauważyłem problem z parującymi lampami przednimi typu Matrix , auto 2014 rok 50 tys przebiegu jeszcze na gwarancji . Miał ktoś podobny przypadek ? czytałem gdzieś o takich dolegliwościach ale nigdzie nie było wspomniane ze to Matrixy tylko albo xenony albo zwykłe .
-
mat1324
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak jest pęknięty, to nie dziw się, że paruje
. Trzeba dobrze wysuszyć i uszczelnić czymś elastycznym, bo lampa niestety, ale dość mocno pracuje.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2019, 22:49 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
-
vagTDI
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
U mnie to nie jest uszkodzenie od kamienia czy stłuczki, pęknięcie jest na górnej ściance. Byłem w firmie regenerującej reflektory - na ten moment klosze do matrixów są ciężko dostępne i podobno nie pasują od innych wersji (lift ksenon, lift led, polift ksenon) - więc zostaje klejenie albo zakup używanej. Na szczęście zaparowanie jak na zdjęciu miałem tylko przez chwilę, zwykle zaparowana jest dolna część od świateł doświetlających.
-
vagTDI
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
ostatecznie u mnie klosze zostaly zmienione na zamienniki, tylko czy mozliwe jest, ze teraz oswietlaja droge w inny sposob (mozliwa jest adaptacja/regulacja)? Mam wrazenie, ze wczesniej droga byla rownomiernie oswietlona a teraz jest jak na zdjeciu, szczegolnie denerwuje mnie zaznaczona ciemna plama.