Parujące przednie lampy MATRIX
Parujące przednie lampy MATRIX
Witam wszystkich , jak w temacie ostatnio zauważyłem problem z parującymi lampami przednimi typu Matrix , auto 2014 rok 50 tys przebiegu jeszcze na gwarancji . Miał ktoś podobny przypadek ? czytałem gdzieś o takich dolegliwościach ale nigdzie nie było wspomniane ze to Matrixy tylko albo xenony albo zwykłe .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak jest pęknięty, to nie dziw się, że paruje
. Trzeba dobrze wysuszyć i uszczelnić czymś elastycznym, bo lampa niestety, ale dość mocno pracuje.

Ostatnio zmieniony 31 sty 2019, 22:49 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
U mnie to nie jest uszkodzenie od kamienia czy stłuczki, pęknięcie jest na górnej ściance. Byłem w firmie regenerującej reflektory - na ten moment klosze do matrixów są ciężko dostępne i podobno nie pasują od innych wersji (lift ksenon, lift led, polift ksenon) - więc zostaje klejenie albo zakup używanej. Na szczęście zaparowanie jak na zdjęciu miałem tylko przez chwilę, zwykle zaparowana jest dolna część od świateł doświetlających.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bar
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
ostatecznie u mnie klosze zostaly zmienione na zamienniki, tylko czy mozliwe jest, ze teraz oswietlaja droge w inny sposob (mozliwa jest adaptacja/regulacja)? Mam wrazenie, ze wczesniej droga byla rownomiernie oswietlona a teraz jest jak na zdjeciu, szczegolnie denerwuje mnie zaznaczona ciemna plama.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.