filipo nie jeździłem na pneumatyce ale pewnie jest komfortowo jak pisza koledzy . pytanie tylko jak bardzo cierpi zawieszenie jak sie jeździ po dziurach nic nie czując.
jak masz koło siebie kieskie drogi i głównie po nich sie poruszasz to raczej odpuść sobie 19.
przerabiałem to w tamtym roku ... , na początku wydaje się że jest ok , prawie bez różnicy ale po kilkuset km zaczyna byś to odczuwalne , szczególnie jak jeździsz po tej samej drodze często i zaczynasz porównywać..
co prawda ja przesiadłem sie na 19" z 17 .
na ładnych nawierzchniach oczywiście jest super..
auto płynie pow. 200 km/h
- Quash
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Na co dzień jeżdżę po Gdyni czy ma dobre drogi
Sprawa mocno dyskusyjna, ale oprócz tego bardzo dużo jeżdżę na trasie północ-południe gdzie bywa już różnie. Nie mówię że nie ma różnicy ale jest względnie niewielka, po prostu A6 ma taki rozmiar koła że nawet przy 20 calach i oponie 255/35 tego mięsa ciągle jest dużo, a jak tak się boisz to wrzuć rozmiar opony z allroad`a 255/40.

460KM/550NM Compsport Stage 2
- adrian1000
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.6 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
na pneumatyce 20 cali na dziurawych drogach (nie mylić takim z wyrwami gdzie pol koła wpada) jest bardzo ok.leszekmw pisze:filipo nie jeździłem na pneumatyce ale pewnie jest komfortowo jak pisza koledzy . pytanie tylko jak bardzo cierpi zawieszenie jak sie jeździ po dziurach nic nie czując.
jak masz koło siebie kieskie drogi i głównie po nich sie poruszasz to raczej odpuść sobie 19.
Zawieszenie może i nieco szybciej pada ale z drugiej strony jeśli moje szanowne 4 litery nie czują wstrząsu więc buda auta także nie odczuwa tego - uprzedzam gadkę z latającymi plastikami.
Jedynie sobie pracują elementy gumowe zawieszenia auta no i pneumatyka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Tez zakupilem pilot sport 4s i potwierdzam,ze auto zauwazalnie lepiej sie prowadzi. Co prawda dalem teraz felge 9j 20" wiec nie wiem czy to tez mialo jakies znaczenie. Poprzednio mialem 8,5j 19" i continentale conti sport 6. Micheliny lepiej wybieraja nierowna droge jadac szybciej. Conti byly jak by bardziej czule na wygiecia drogi,twardsze.