auto płynie pow. 200 km/h
auto płynie pow. 200 km/h
Cześć.
tak jak w temacie. jadac powyzej 200km/h mam wrazenie, ze auto ucieka na lewo i prawo, czuje, ze kierownica musze caly czas ruszac by auto jechalo prosto. mechanik potwierdzil, ze zawieszenie jest bez zarzutu. jezdze na felgach 18', 245/45. nie wiem od czego zaczac? byc moze tez tak mielisscie?
Pozdrawiam
tak jak w temacie. jadac powyzej 200km/h mam wrazenie, ze auto ucieka na lewo i prawo, czuje, ze kierownica musze caly czas ruszac by auto jechalo prosto. mechanik potwierdzil, ze zawieszenie jest bez zarzutu. jezdze na felgach 18', 245/45. nie wiem od czego zaczac? byc moze tez tak mielisscie?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mam ten sam problem tylko u mnie to zaczyna sie od okolo 170km/h chociaz czasami jedzie normalnie. U mnie tez niby zawiecha ok ale majac doswiadczenie z poprzedniej a6 c5, tam tez mowili,ze wszystko sztywne, 3 rozne stacje diagnostyczne a po rozpieciu zawiechy ukazaly sie luzy na gumach i sworzniach. Geometria i wtedy i teraz jest ok wiec tak jak wtedy przymierzam sie do zmiany calej zawiechy z przodu. Jak nic nie da to wymienie caly tyl.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja postanowilem sie nie rozdrabniac tylko wymieniam we wtorek prawie cala zawieche z przodu lacznie z koncowkami drazka. Zostana tylko gorne wahacze nie wymienione. Nic nie puka i nie stuka ale wieksze predkosci nie jest za fajnie. Bawic sie w strzelanie,co to moze powodowac i jezdzic za kazdym razem na geometrie to chyba taniej wyjdzie taka opcja. Oczywiscie kazda czesc lemforder wiec raczej do konca uzytkowania przeze mnie auta powinny starczyc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Tak,wiem. Tego samego dnia na geometrie jestem umowiony.
[ Dodano: 2018-07-10, 17:49 ]
No wiec u mnie tuleja banana miala juz spore pekniecie a tule przedniego dolnego wahacza(nosnego)byly pekniete na obwodzie ale nie az tak mocno. Nie zdazylem na geometrie bo zeszlo z jedna sruba sworznia tego wymienianego od wahacza nosnego. Nie chciala sie odkrecic a mechanik nie chcac zerwac jej i tym samym zafundowac mi kosztow w postaci nowej zwrotnicy troche sie meczyl. I tak troche aluminium zostalo na gwincie ale nagwintowal od nowa,dal inna srube i zlapalo jak nowa🙂Takze dla wymieniajacych w przyszlosci ten sworzen, nic na chama. Koncowki w sumie bez wiekszych luzow ale tez wymienione. Jak zrobie geometrie to dam znac czy poprawilo sie prowadzenie ale raczej musi patrzac na stan tulei.
[ Dodano: 2018-07-20, 11:20 ]
Witam. U mnie dalej dupa totalna. Roznicy prawie zadnej a w przednim zawieszeniu prawie wszystko wymienione procz gornych wahaczy. Moze to jednak z tylu cos nawalilo. Nie mam juz pojecia. Dlugie łuki na autostradzie to jest bardzo niepewnie. Mam takie wrazenie,ze to jednak od tylu to plywanie pochodzi. Ma ktos jakis pomysl?rece juz opadaja. Do 160km/h najpewniej sie jedzie. Pozniej to juz masakra sie robi i strach jechac.
[ Dodano: 2018-07-10, 17:49 ]
No wiec u mnie tuleja banana miala juz spore pekniecie a tule przedniego dolnego wahacza(nosnego)byly pekniete na obwodzie ale nie az tak mocno. Nie zdazylem na geometrie bo zeszlo z jedna sruba sworznia tego wymienianego od wahacza nosnego. Nie chciala sie odkrecic a mechanik nie chcac zerwac jej i tym samym zafundowac mi kosztow w postaci nowej zwrotnicy troche sie meczyl. I tak troche aluminium zostalo na gwincie ale nagwintowal od nowa,dal inna srube i zlapalo jak nowa🙂Takze dla wymieniajacych w przyszlosci ten sworzen, nic na chama. Koncowki w sumie bez wiekszych luzow ale tez wymienione. Jak zrobie geometrie to dam znac czy poprawilo sie prowadzenie ale raczej musi patrzac na stan tulei.
[ Dodano: 2018-07-20, 11:20 ]
Witam. U mnie dalej dupa totalna. Roznicy prawie zadnej a w przednim zawieszeniu prawie wszystko wymienione procz gornych wahaczy. Moze to jednak z tylu cos nawalilo. Nie mam juz pojecia. Dlugie łuki na autostradzie to jest bardzo niepewnie. Mam takie wrazenie,ze to jednak od tylu to plywanie pochodzi. Ma ktos jakis pomysl?rece juz opadaja. Do 160km/h najpewniej sie jedzie. Pozniej to juz masakra sie robi i strach jechac.
-
- Forum Audi A6 / A7