[BDV 2.4 170 KM] audi a4 b6 2,4 benzyna nie zawsze odpala
[BDV 2.4 170 KM] audi a4 b6 2,4 benzyna nie zawsze odpala
Witam mam problem z odpaleniem zimnego silnika co jakiś czas auto nie odpali kręci niby ma ochotę odpalić a nie odpali, postoi dwa dni i dopiero odpali? dzieje się tak około raz w miesiącu. Dodam również że jak odpali to pracuje idealnie. Problem jest też z normalnym odpalaniem raz zapali od strzała innym razem trzeba kręcić z 5 sekund. czujnik temperatury cieczy wymieniałem na nowy jest sprawny bo gdy odpali pracuje na ssaniu.
Ma może ktoś jakiś pomysł?
Ma może ktoś jakiś pomysł?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
elektrozawór elektrozaworem. Zawsze zostaje coś w przewodach. Wystarczy by reduktor przepuścił to do kolektora i będzie gorzej palił. A w takich przypadkach najczesciej im dluzej auto stoi tym więcej przepuści tym gorzej auto pali.
Na butli zakręć śrubą to wtedy będzie pewniej. Ale najpewniej to i tak wyjeździć+zakrecić.
Test czy reduktor nie puszcza jest dośc prosty ale przy mrozach to się pewnie nie będzie Ci chciało. Dwa może puszczać wtrysk a nie reduktor. Reduktor najczęściej puszcza podcisnieniem, czyli lokalizujemy przewód podciśnienia i odpinamy go od kolektora od razu po zakończonej jeździe. Przewód do szklaneczki z wodą. Jak są bombelki to puszcza na bank.
Samo zgaszenie na benzynie też nie pomoże. Musiałby chwile przed zgaszeniem chwile pochodzić na Pb żeby dostosowac korekty. W zależności od ustawienia gazu i stylu jazdy przed zgaszeniem może być lepiej i gorzej z paleniem (jeśli problemem są korekty).
Na butli zakręć śrubą to wtedy będzie pewniej. Ale najpewniej to i tak wyjeździć+zakrecić.
Test czy reduktor nie puszcza jest dośc prosty ale przy mrozach to się pewnie nie będzie Ci chciało. Dwa może puszczać wtrysk a nie reduktor. Reduktor najczęściej puszcza podcisnieniem, czyli lokalizujemy przewód podciśnienia i odpinamy go od kolektora od razu po zakończonej jeździe. Przewód do szklaneczki z wodą. Jak są bombelki to puszcza na bank.
Samo zgaszenie na benzynie też nie pomoże. Musiałby chwile przed zgaszeniem chwile pochodzić na Pb żeby dostosowac korekty. W zależności od ustawienia gazu i stylu jazdy przed zgaszeniem może być lepiej i gorzej z paleniem (jeśli problemem są korekty).
audi a4 b6 2,4 benzyna nie zawsze odpala
dziś rano pierwsza doba akumulator już słaby