własnie nic nie ubywa nic nie bulgocze bynajmniej nie słysze juz mnie to wnerwia....
gdzie moge wsie z tym udać?? zebuy cos poradzili ile koledzy moga z warsztatu drapnąć za naprawe szacunkowo oczywiscie??
[ Dodano: 2013-03-19, 13:00 ]
i da to cos ze uniose wyzej zbiorniczek od płynu?? czy raczej nie
[ A6 C5] słabo grzeje bardzo słabo juz wszystko wymienione
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie, nie bede zakładał drugiego tematu wiec odkopie ten. Potrzebuje pomocy z grzeniem w mojej Audi A6 C5 98' 2.4 ALF z instalacją LPG
Jakis czas temu przestało grzać w moim aucie.
Grzeje tylko podczas jazdy ( na postoju na wysokich obrotach nie grzeje )
Temperatura cieczy 90stopni
Wymieniłem:
-pompe wody
-termostat
-płukałem też nagrzewnice
węże od nagrzewnicy oba gorące ( podczas dodawania gazu zssysa przewod od nagrzewnicy )
Kolejna sprawa falowanie na wolnych obrotach i jakby czasem brak mocy przy okolo 2tys obrotow.
- wszystkie podcisnienia założone jak trzeba
- przepływka sprawna
- wymieniona cewka na nową
- uszczelnione odmy
nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny? Zastanawiam się nad sondami ale czy to ma sens przy LPG? i tak bedzie wywalać błedy sond.
Jakis czas temu przestało grzać w moim aucie.
Grzeje tylko podczas jazdy ( na postoju na wysokich obrotach nie grzeje )
Temperatura cieczy 90stopni
Wymieniłem:
-pompe wody
-termostat
-płukałem też nagrzewnice
węże od nagrzewnicy oba gorące ( podczas dodawania gazu zssysa przewod od nagrzewnicy )
Kolejna sprawa falowanie na wolnych obrotach i jakby czasem brak mocy przy okolo 2tys obrotow.
- wszystkie podcisnienia założone jak trzeba
- przepływka sprawna
- wymieniona cewka na nową
- uszczelnione odmy
nie wiem gdzie dalej szukac przyczyny? Zastanawiam się nad sondami ale czy to ma sens przy LPG? i tak bedzie wywalać błedy sond.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Panowie mam problem. Pacjent Audi A6 C5 2.7 biturbo 2003 rok. Ogrzewanie nastawione na 23 stopnie temperatura płynu 90 stopni a z nawiewów na przemian boczne - środkowe raz zimne raz ciepłe powietrzę. Węże nagrzewnicy gorące. Problem zaczął się od wczoraj. VCDS nie pokazuje żadnych błędów. Dodatkowo testerem Delphi sprawdziłem błędy i też nic zrobiłem również test silniczków klap i wszystkiego co się tylko dało. Potem zrobiłem jazdę próbną i wszystko pięknie działało a po pół godzinie jazdy środkowy nawiew znowu leciało zimne powietrze mimo ustawienia 22 stopni. Boczne kratki nawiewów jak i tył leci ciepłe powietrze.Jakieś sugestie?