Po wymianie tylnych lamp na EU i przekodowaniu według tabeli z AudiWorld wszystko chodzi dobrze ale po jakimś czasie wewnętrzne lampy wyłączają się i wyświetla na desce problem z tylnymi lampami wewnętrznymi. VAG pokazuje błąd świateł stopu/kierunku.Włączenie i wyłączenie świateł i znowu działają Kombinowałem na różne sposoby ale niestety nie mogę tego zrobić. Ktoś się spotkał z czymś takim?
A jeszcze co ciekawe raz przy zamykaniu drzwi kierowcy lampa lewa zaczęła świecić.
Wyłączanie się wewnętrznych tylnych lamp
To dodam jeszcze, że stare lampy chodziły dobrze a kostki musiałem przełożyć (miałem szare nie zielone).
Wydaje mi się też, że cyrk zaczął się po przekodowaniu (ale możliwe, że po prostu wcześniej nie zauważyłem).
EDIT:
Przyjrzałem się lampą i powiesz szczerze albo bardzo się postarali albo nie ma mowy, że są z jakiejś popowodziowego auta. Dodatkowo to, że głupieją tylko środkowe a zewnętrzne chodzą dobrze. Jest jakiś sposób żeby potwierdzić o co chodzi? (ewentualnie próbować suszyć lampy?)
EDIT2:
Po testach z jedną sztuką z USA. Ta jedna zawsze chodzi dobrze a w reszcie wariują postojowe. Reszta działa.
Wydaje mi się też, że cyrk zaczął się po przekodowaniu (ale możliwe, że po prostu wcześniej nie zauważyłem).
EDIT:
Przyjrzałem się lampą i powiesz szczerze albo bardzo się postarali albo nie ma mowy, że są z jakiejś popowodziowego auta. Dodatkowo to, że głupieją tylko środkowe a zewnętrzne chodzą dobrze. Jest jakiś sposób żeby potwierdzić o co chodzi? (ewentualnie próbować suszyć lampy?)
EDIT2:
Po testach z jedną sztuką z USA. Ta jedna zawsze chodzi dobrze a w reszcie wariują postojowe. Reszta działa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Tez tak miałem z tym, ze mi błąd się pojawiał od lewego zewnętrznego stopu i faktycznie podczas odpalania ten stop nie świecił wystarczyło po odpaleniu nacisnąć hamulec jeszcze raz i wszystko było ok . Na początku nauczyłem ske odpalać aby błąd nie występował czyli podczas kręcenia rozrusznika puszczałem hamulec potem znowu pedał wciskałem i było ok, ale zaczęło mnie to irytować. Kupiłem środek do czyszczenia styków plus drucik i delikatnie każdy zakamarek w tej kostce wyczyściłem i narazie jest spokójQantum pisze:To dodam jeszcze, że stare lampy chodziły dobrze a kostki musiałem przełożyć (miałem szare nie zielone).
EDIT:
EDIT2:

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Kontakt:
jak to lampy z elektronika, lubia wariowac. Czesto dostaje sie do nich woda przez klosz albo od spodu przez uszczelke. Norma w tych autach
Bylo A6 C7 3.0TFSi 450ps a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
Jest A7 3.0TFSI a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
Muszę odświeżyć bo potrzebuję 100% potwierdzenia, że to jest problem z lampami. Przez pewien czas się uspokoiły a teraz ponownie jest tak, że po odpaleniu w zewnętrznych lampach widać jak bardzo delikatnie włącza/ wyłącza się postojowe (efekt jakby był spalony starter w neonie) po chwili jednak załapie. Lamy na klapie za to potrzebują z dobrej minuty żeby załapać i zacząć świecić. Lampy świrują też przy CH/LH czyli raz się tył zapali a raz nie i tak losowo.
I tutaj moje pytanie. To są na 100% lampy czy jednak może zdychać moduł świateł. Dodam, że z przodem nie mam najmniejszego problemu.
I tutaj moje pytanie. To są na 100% lampy czy jednak może zdychać moduł świateł. Dodam, że z przodem nie mam najmniejszego problemu.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Kontakt:
podlacz lampy na stole i zobacz czy ze stalego zasilania tez maja takie problemy ze swieceniem
Bylo A6 C7 3.0TFSi 450ps a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
Jest gdzieś jakaś rozpiska pinów? Do których się wpinać?
Jeszcze jedno. Czy jest różnica między zieloną i szarą wtyczką? Chodzi o rozłożenie pinów.
[ Dodano: 2018-12-14, 20:31 ]
Nie zdążyłem jeszcze sprawdzić ale zauważyłem, że np. idąc do auta postojowe z tyłu działają ale po odpaleniu auta po kilku sekundach gasną i zaczyna się to żarzenie.
Może to być wina np. złego zaprogramowania czy przez uszkodzone lampy się tak dzieje.
W ten weekend postaram się założyć jedną amerykańską lampę i porównam czy ona też świruje.
[ Dodano: 2018-12-21, 18:33 ]
EDIT ROZWIĄZANIE
Wychodzi na to, że wkradł się jakiś chochlik podczas programowania. Wklepałem kodowanie od nowa i wszystko jest jak na razie dobrze. Zobaczymy dalej
Jeszcze jedno. Czy jest różnica między zieloną i szarą wtyczką? Chodzi o rozłożenie pinów.
[ Dodano: 2018-12-14, 20:31 ]
Nie zdążyłem jeszcze sprawdzić ale zauważyłem, że np. idąc do auta postojowe z tyłu działają ale po odpaleniu auta po kilku sekundach gasną i zaczyna się to żarzenie.
Może to być wina np. złego zaprogramowania czy przez uszkodzone lampy się tak dzieje.
W ten weekend postaram się założyć jedną amerykańską lampę i porównam czy ona też świruje.
[ Dodano: 2018-12-21, 18:33 ]
EDIT ROZWIĄZANIE
Wychodzi na to, że wkradł się jakiś chochlik podczas programowania. Wklepałem kodowanie od nowa i wszystko jest jak na razie dobrze. Zobaczymy dalej