[C5 ALL] Zwalnia szyba przy zamykaniu
TeEs, jest trudnoooooo... Chyba ,że masz malutkie zgrabne rączki a odkręcić rame drzwi to robota na jakies 10minut... A wymienisz ślizg na pewno szybciej niz z lusterkiem...
Ps. Pamietaj ,żebyś sobie zamalowal miejsce w którym są śruby od ramy byś potem ja dobrze dopasował to zaznaczonego miejsca...
Jeśli źle to zrobisz to przy wyższych prędkościach bedziesz miał świst i to nie turbinki tylko wpadającego powietrza przez mikro szparki a jak zaznaczysz np. Korektorem z pedzellkiem to bedzie gooooood
Ps. Pamietaj ,żebyś sobie zamalowal miejsce w którym są śruby od ramy byś potem ja dobrze dopasował to zaznaczonego miejsca...
Jeśli źle to zrobisz to przy wyższych prędkościach bedziesz miał świst i to nie turbinki tylko wpadającego powietrza przez mikro szparki a jak zaznaczysz np. Korektorem z pedzellkiem to bedzie gooooood
Koledzy mają racje. Wymień ślizgi i będzie wszystko ok. troszke Cie musze zasmucić. Minowicie to przepłaciłeś za te ślizgi. Na allegro co podal kolega wczesniej linka są po 20 zl do tego dolicz sobie koszty przesyłki. Jeżeli nie daleko masz do serwisu to lepiej podjechać i kupić. Ja osobiście kupiłem w serwisie w Krakowie i zapłaciłem za sztuke całe 14zł
Nieraz lepiej i taniej jest kupić w serwisie.
[ Dodano: 2009-04-06, 08:53 ]
Wymieniłem slizgi w przednich drzwiach po obu stronach i zajelo mi to godzine bez wyciagania ramy. Po co dodawać sobie roboty.
Nieraz lepiej i taniej jest kupić w serwisie.
[ Dodano: 2009-04-06, 08:53 ]
Wymieniłem slizgi w przednich drzwiach po obu stronach i zajelo mi to godzine bez wyciagania ramy. Po co dodawać sobie roboty.
Pozdrawiam Mackowy
Nie przesądzaj sprawy. Miałem identyczny objaw. Kupiłem ślizg, pojechałem do mechanika, wracam a on ...... "prowadnice były zabrudzone, wyczyściłem i jest OK". I tak jest rzeczywiście. ÂŚlizg wożę w schowku, a szybka chodzi aż miło. Polecam więc na początku dokładne wyczyszczenie prowadnic. ÂŚlizg to koszt ok. 15 zł. Pozdrawiam.MISIEK_A6 pisze:To na pewno ślizgi... Odrazu kup dwa...
http://www.allegro.pl/item584843161_sli ... stala.html
Ja miałem identycznie i po wymianie przeszło jak ręką odjął
Mackowy , 40 zł za komplet czyli 2 szuki
Na razie nie miałem czasu wymienić ślizgów i ... "efekt dentysty". 2 dni temu - ciepło - więc otwieram okno, zamykam i ... szyba chodzi normalnie. Widocznie WD-40 potrzebował kilka dni na zadziałanie. Na razie wstrzymam się z wymianą. ÂŚlizgi mam w schowku, więc w razie czego ... :evil:
Na razie nie miałem czasu wymienić ślizgów i ... "efekt dentysty". 2 dni temu - ciepło - więc otwieram okno, zamykam i ... szyba chodzi normalnie. Widocznie WD-40 potrzebował kilka dni na zadziałanie. Na razie wstrzymam się z wymianą. ÂŚlizgi mam w schowku, więc w razie czego ... :evil:
Korzystając z ładnej pogody wymieniłem ślizgi. Nie były połamane tak jak na zdjęciach w linku do naprawy, ale "wypracowane" więc szyba chodziła odrobinę "przekoszona". Stąd zapewne po nasmarowaniu prowadnic przed wymianą ślizgów było prawie dobrze. Po wymianie jest bardzo dobrze
Dzięki wszystkim za rady
Dzięki wszystkim za rady
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
problem z podnoszeniem szyb
morfeusz jestes wielki dzieki
carlos, z tyłu ślizgów nie ma
Jedyne co możesz z tułu zrobić to nasmarować prowadnice smarem i szybe ustawic do pionu, na pewno przestawila sie na fasolce.
Musisz wziąc lusterko i od srodka wsadzic je to zobaczysz te fasolki ktore najpierw musisz popuscic ( torx nr 5 CHYBA! ale na pewno torx) potem szybe dociągasz do pionu i sukcesywnie dokrecasz srubke, tylu uwzaj zeby nie za mocno zeby szyba Ci nie pekła.. Nic wiecej sie tam nie da zrobic, ale na pewno pomoże
Pozdro
Jedyne co możesz z tułu zrobić to nasmarować prowadnice smarem i szybe ustawic do pionu, na pewno przestawila sie na fasolce.
Musisz wziąc lusterko i od srodka wsadzic je to zobaczysz te fasolki ktore najpierw musisz popuscic ( torx nr 5 CHYBA! ale na pewno torx) potem szybe dociągasz do pionu i sukcesywnie dokrecasz srubke, tylu uwzaj zeby nie za mocno zeby szyba Ci nie pekła.. Nic wiecej sie tam nie da zrobic, ale na pewno pomoże
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dzieki wam za podpowiedz,faktycznie wymiana slizgow w przednich drzwiach to tylko strasznie brzmi,w obu przednich drzwiach wymienialem slizgi w 1 godz.Bardzo dziekuje koledze co dokladnie punkt po punkcie opisal cykl wymiany.Naprawde kazdy zrobi to bez mechanika i kasa w kieszeni.Pozdrawiam koledzy.
Carlos zlituj sie! przeciez wiesz ze sprzedalem A6
Sciagnij boczek, na prowadnicy opiera sie szyba ktora jest przykrecona na 1 srubke do tego jakby slizgu ( ale to nie ten sam co z przodu ) na fasolce, Fasolce czyli otwór na sribke w kształcie fasoli, zeby moc regulowac kąt połozenia szyby. Musisz wsadzic tam lusterko zeby zobaczyc, bo tego nie widac patrzac z zewnatrz. Jak szyba bedzie całkiem u góry tzn gdy bedzie zamknieta to ta fosola bedzie gdzies w polowie prowadnicy ( nie mam 100% pewnosci ) łatwo to znajdziesz.
Musisz popuscic srubke jesli nie jest luzna, pozniej posmarowac prowadnice najlepiej zwykłym smarem, szybe ustawic jak najmocniej do pionu tzn dociagnac jej pionowa strone ( w strone słupka od drzwi ) i dokrecic srubke.
Nie mam jak Ci zorbic fotostory ale to tylko groznie brzmi, sciagnij ten boczek to sam zobaczysz o co cho..
pozdro
Sciagnij boczek, na prowadnicy opiera sie szyba ktora jest przykrecona na 1 srubke do tego jakby slizgu ( ale to nie ten sam co z przodu ) na fasolce, Fasolce czyli otwór na sribke w kształcie fasoli, zeby moc regulowac kąt połozenia szyby. Musisz wsadzic tam lusterko zeby zobaczyc, bo tego nie widac patrzac z zewnatrz. Jak szyba bedzie całkiem u góry tzn gdy bedzie zamknieta to ta fosola bedzie gdzies w polowie prowadnicy ( nie mam 100% pewnosci ) łatwo to znajdziesz.
Musisz popuscic srubke jesli nie jest luzna, pozniej posmarowac prowadnice najlepiej zwykłym smarem, szybe ustawic jak najmocniej do pionu tzn dociagnac jej pionowa strone ( w strone słupka od drzwi ) i dokrecic srubke.
Nie mam jak Ci zorbic fotostory ale to tylko groznie brzmi, sciagnij ten boczek to sam zobaczysz o co cho..
pozdro