Ja mam dorobią masę i plus na komforcie , ale to obsługuje dociąg który pracuje bez problemu .
Nie wiem możne czujniki w siłownikach poleciały, choć podmieniałem obydwa siłowniki . Żadnych błędów w module 6D . W teście siłowniki działają . Przyciski są widoczne w tym module . Nie mam pojęcia gdzie jeszcze szukać .
[ Dodano: 2018-03-03, 12:19 ]
A więc tak . Po odłączeniu wtyczek od siłowników , klapa o wiele lżej daje się opuszczać i podnosić .
Wygląda na to że master dostaje sygnał o samochodzie w ruchu i blokuje klapę elektromagnesem .
Jeśli mam racje to jak to przekodować ?
Niesstety nie . Albo moduL albo siLowniki. Mam 4 szt. i wszystkie moge uruchonic tylko z kompa.
Mam przedlifta i może dlatego nie wiem. Podejrzewam jakiś zLy sygnoł ktury sterownik 6d odczytuje jako samochud w ruchu, poniewasz nie moge otworzć klapy ręcznie.
Jak masz jakies pomysły to pisz.
tez z tym walczę,
sprawdziłem ponownie instalacje cany sa ok napiecie na silniki tez dociag działa
moduł mam K (cp zdjęte) lecz na plytce glownej nie widze 2 układow strzalki na zdjęciu
Ponadto świecą mi się te 2 kontrolki w drzwiach kierowcy od alarmu holowanie i czujnik ruchu czy cos takiego nie idzie ich wyłączyć tak aby się nie paliły diody przy nich
i przy kodowaniu modułu komfortu nie mogłem dodać do kodowania
- 1048576 - obsługa dociągu klapy bagażnika
- 2097152 - obsługa elektrycznej klapy bagażnika
miałem błąd 31
kodowanie odrzucone
Bład 31: kodowanie poza zakresem
zdziadziało dopiero w pomocniku kodowania, długie kodowanie tam zaznaczyłem te 2 opcje
klapa zamyka się elektrycznie tylko poprzez test elektryczności przez vcds dociąg reaguje za każdym razem
kable na włączniku tez raczej sa ok czasem jak pierwszy raz kliknę w przycisk od zamykania klapy to słychać cykniecie w module komfortu ale 0 reakcji z klapy
zdjęcie przykładowe z Internetu u mnie płytka wygląda podobnie
jeszcze raz przeleciałem całą instalacje i raczej wszystko jest ok sam wewnętrzny włącznik sprawdziłem , poprawiłem luty dla spokoju i dalej to samo co do kodowania w module k jest raczej ok suma mojego kodowania + 1048576 + 2097152 = ok
nie wiem co to może być silniki pracują miedzy nimi wiąska jest ok,
zastanawiają mnie te podświetlone przyciski na drzwiach od alarmu nie reagują ?
w vcds dezaktywowałem tryb transportu ale to bez rezultatu poprawy
Jakieś Rady ?
[ Dodano: 2018-10-09, 01:14 ]
Ok Problem rozwiązany godzina 1:10 czas do spania żonka już dawno spi jak wstanę opisze co i jak
u mnie się okazało ze wiązka była przedlift silniki polift? i brakowało jednego pinu (kabla) w wiązce w prawym silniku (pasażera kostka z czerwonym zabezpieczeniem)
który idzie do czarnej wtyczki komfortu pin 13 kabel zielono szary ten kabel tez idzie do zamka w klapie kostka 4pinowa, ja ten brakujący przewód dolutowałem i działa klapa ożyła
myślę ze tu leży w większości problem tym którym do końca nie działa klapa ja na szczęście miałem 2 wiązki jak się okazało wybrałem ta gorszą , całej wiąski nie przekładałem a tylko ta od klapy.
no trosze to trwało ogólnie auto rozbebeszone około tygodnia stało i nie chciałem skręcać dopóki nie będzie działać a zainstalowałem moduł do sterowania z pilota otwieranie zamykanie
teraz to jestem zadowolony