[A6 C6] Elektryczna klapa tył AVANT
[A6 C6] Elektryczna klapa tył AVANT
Co potrzebuje żeby zamontować ? Wczoraj zamykając ją ręcznie cała woda spadła mi na koszule Zgaduje że 2 silniczki - znalazłem na allegro. Montuje się je w podsufitówce czy w samej klapie ? Czy potrzebuje dodatkowego modułu do niej ? Przycisk zgaduje że dokupie bez problem w ASO. Reszta to wiązki... dysponuje ktoś schematami ?
dolaczam sie do pytania tez chetnie dolozylbym sobie taki bajer , ale cos mi mowi ze cala klapa bedzie potrzebna
Mozecie podrzucic numery czesci ew. jakies schematy
Mozecie podrzucic numery czesci ew. jakies schematy
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, 21:33 przez iaqbec, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiec , tak - graty już zebrałem - wszystkie śrubki , uchwyty montażowe , 2 siłowniki , płytkę domykania klapy - niecały tydzień kompletowania , brakuje mi tylko przycisku w klapę i chyba wiązki elektrycznej
Niby prosta rzecz , a najtrudniej ja zdobyć - w ASO koszt ok. 500 zł wiec nie mało.
Zebrałem graty - już wszystkie:
Siłowniki klapy - 250 zł szt.
Silnik domykania klapy - 150 zł
Uchwyty mocowania, śrubki - 50 zł
Wiązka elektryczna - oryginalna nie cięta razem z przyciskiem otwierania - 250 zł
Wtyczka z ASO do silniczka - 20 zł
A może kable już są przygotowane ? Wie ktoś ?
Brakuje mi tez wiary w to ze uda mi się to samemu poskładać do kupy ale będę próbował , w każdym razie postaram się to później dokładnie opisać w miarę możliwości .
Niestety nie dałem rady
pozdr.
Ps. dzieks Damyk za rozpis części
Niby prosta rzecz , a najtrudniej ja zdobyć - w ASO koszt ok. 500 zł wiec nie mało.
Zebrałem graty - już wszystkie:
Siłowniki klapy - 250 zł szt.
Silnik domykania klapy - 150 zł
Uchwyty mocowania, śrubki - 50 zł
Wiązka elektryczna - oryginalna nie cięta razem z przyciskiem otwierania - 250 zł
Wtyczka z ASO do silniczka - 20 zł
A może kable już są przygotowane ? Wie ktoś ?
Brakuje mi tez wiary w to ze uda mi się to samemu poskładać do kupy ale będę próbował , w każdym razie postaram się to później dokładnie opisać w miarę możliwości .
Niestety nie dałem rady
pozdr.
Ps. dzieks Damyk za rozpis części
Ostatnio zmieniony 02 mar 2010, 09:19 przez iaqbec, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
... przeoczyłem jedna istotna rzecz , tj. wtyczkę silnika , płytki domykania klapy ...
... wie ktoś z jakiej wiązki to jest wyprowadzone? tj. jakiej wiązki potrzeba ? , nie mogę nigdzie znaleźć w etce wiązki z tą wtyczką (5 pin plaska ) ... w elsie tylko schemat elektryczny ... moglby ktos podrzucic numer rysunku etka ? ew. numer wiązki
... wie ktoś z jakiej wiązki to jest wyprowadzone? tj. jakiej wiązki potrzeba ? , nie mogę nigdzie znaleźć w etce wiązki z tą wtyczką (5 pin plaska ) ... w elsie tylko schemat elektryczny ... moglby ktos podrzucic numer rysunku etka ? ew. numer wiązki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: S6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
1J0973705 numer wtyczki przy silniku
no i teraz wtyczka w całości łączy się z komfortem w bagażniku (prawa strona):
pin1----pin5 wtyczki 10 pinowej
pin2----pin10 wtyczki 10 pinowej
pin3----pin31 wtyczki 32 pinowej
pin4----pin9 wtyczki 10 pinowej (masa)
pin5----pin29 wtyczki 32 pinowej
wtyczki w sensie oddzielnej wiązki nie ma.
no i teraz wtyczka w całości łączy się z komfortem w bagażniku (prawa strona):
pin1----pin5 wtyczki 10 pinowej
pin2----pin10 wtyczki 10 pinowej
pin3----pin31 wtyczki 32 pinowej
pin4----pin9 wtyczki 10 pinowej (masa)
pin5----pin29 wtyczki 32 pinowej
wtyczki w sensie oddzielnej wiązki nie ma.
Podbijam temat bo się za to zabrałem. No i sie zatrzymałem przy podłaczeniu do CAN, nigdy tego nie robiłem i niewiem czy wystarczy skręcić przewody do siebie tak klasycznie... Chodzi o wyjście z silnika do magistrali CAN, idą tam dwa przewody do pinu T32d/1 i do T32d/17 sterownika komfortu, ale te piny juz mają kabelki które gdzieś tam sobie idą i teraz pytanie czy mogę dołączyć do tych kabelków kabelki z silnka podnoszenia klapy?? Jakby ktoś kto sie zna dobrze na schematach zajrzał do ELSY i mi to wyjaśnił będe wdzięczny.
Pozdrawiam
Coś tam działa.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-23, 20:33 ]
Zrobione, jednak jest jeszcze parę rzeczy o których wyżej nikt nie napisał
Najważniejsze: nie każdy sterownik obsługuje zamek z dociągiem, są wyjścia na kostce jednak w środku ścieżki kończą się w polu i dociąg milczy.
Dociąg podłączamy jak napisał kolega tmr ale jeszcze musimy do modułu komfortu dostarczyć masę i plus.
Generalnie warto bo bajer fajny a roboty jak już się wie to niewiele i prosta, także polecam.
Ps. Jakby ktoś się decydował służę pomocą, zostały mi także siłowniki elektryczne (kpl), sprawdzone, działające, będą na sprzedaż.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Coś tam działa.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-23, 20:33 ]
Zrobione, jednak jest jeszcze parę rzeczy o których wyżej nikt nie napisał
Najważniejsze: nie każdy sterownik obsługuje zamek z dociągiem, są wyjścia na kostce jednak w środku ścieżki kończą się w polu i dociąg milczy.
Dociąg podłączamy jak napisał kolega tmr ale jeszcze musimy do modułu komfortu dostarczyć masę i plus.
Generalnie warto bo bajer fajny a roboty jak już się wie to niewiele i prosta, także polecam.
Ps. Jakby ktoś się decydował służę pomocą, zostały mi także siłowniki elektryczne (kpl), sprawdzone, działające, będą na sprzedaż.
Pozdrawiam