oli80 pisze:józek, Może jakiś domorosły mechanik udrażniał odme chałupniczym sposobem
i zdarł z niej wkład filtrujący,tymsamym mgła olejowa przedostaje się do filtra powietrza bo nic jej nie stoi na przeszkodzie
To nie tylko mechanik, ale także poprzedni właściciel, szkoda strzępić język na roztrząsanie tego <żygam>
Tak Piotruś, mój jest z lejkami pod spodem, rok jaki tam widziałem to 2001 czyli jest od nowości tego samochodu. Mam jeszcze jedno pytanie, jak chciałem go odpalić nie wiedząc jeszcze, że mam pompę wtryskową do remontu, za pomocą plaka to odniosłem dziwne wrażenie, że zamiast ciągnąć powietrze do silnika on czasami go wręcz wypychał, czy to by znaczyło że zawory też są do roboty :?:Piotruś pisze:Zacznijmy jednak od początku i ustalmy jaki rodzaj odmy jest w Twoim silniku (bo może to być zarówno stary jak i nowy typ).
Opisz wygląd Twojej odmy (wyjąłeś tylko pokrywkę z gumką czy puszeczkę z kilkoma "lejkami" na spodzie)?
Bo ztego co słyszalem to powinien silnik zaskoczyć za pomocą plaka lub somostartu nawet bez pompy a on za cholere nawet nie zamruczał <smuty>