Moja skrzynia ma oznaczenie NHF (podobno jest rzadko spotykana).
W skrzyni występuje problem następujący: ''przy zmianie położenia z D na R i R na D i próbie dodania gazu skrzynia się zastanawia a zaraz samochód wyszarpuje do przodu, jakby strzelała ze sprzęgła, aby np. szybko wystartować samochodem zawsze tak jest. Jest chwila czekania nic sie nie dzieje 2sec. i zaraz wystrzal samochodu do przodu.
Jeżdżąc np. autostrada czy droga szybkiego ruchu nawet depcząc do oporu nieraz tylko delikatnie 'zatnie" następny bieg. Pojawiła sie ta sytuacja po aktualizacji softu skrzyni w aso. Kiedys mi nie szarpało przy starcie ale szarpło przy zmianach biegów, teraz nie szarpią biegi to auto strzela do przodu.

Teraz co było wymieniane na nowe:
-wszystkie filtry i oryg. olej
-duzy zestaw naprawczy mechatroniki (nic to nie dalo)
- zestaw oryg. nowy kosza sprzegłowego
-wgranie w ASO najnowszego softu do skrzyni (opis wyżej)
W skrzyni:
-nie ma Żadnych błędów (sprawdzane w ASO i u kolegi ODISem)
-robiona kilka razy adaptacja
Pożyczyłem innego mechatrona tylko dalem swój sterownik i żadnych zmian, jak szarpało tak szarpie.
Może ktoś przerabiał taki temat, bo mi juz tylko przychodzi do głowy tylko wymiana;
-Pozycjonera Skrzyni 0b5927321L,
-sterownika (ale w nim nie ma żadnych błędów a ten który mam z tym drugim mechatronem nie działa z moja skrzynia bo ma inny soft itd)
-pompa leju? czy może być powodem ze podniesione cisnienie na skrzyni przy zmianie przelozen na postoju wyszapruje autem do przodu.
Bardzo prosze o jakąś porade i prosze o nie przenoszenie tematu do A7 bo w tym przypadku to te same skrzynie i silniki a uzytwkonikow a6 jest tu wiecej.