Nie jestem nowy na forum co prawda, lecz przywitać kultura nakazuje !
Krótka Historyjka, C6 2.0 TDI > C6 3.0TDI 305KM > C6 4.2 335KM+. Dlaczego plus? Zapraszam do lektury

A więc przedstawiam wam serdecznie "Black Bit#h" czyli moją czarnulkę która po długich poszukiwaniach trafiła w moje ręce, ponad rok szukałem odpowiedniego egzemplarza . I w końcu jest i ona. ! Łatwo nie było, trasa pokonana po nią... 1430km. 1 Man, 1 road, 1 Thing. Czyli spełnić małe marzenie .... przed RS6 oczywiście

Audi A6C6 2004r. 4.2 B+LepszyPowah.
Pochodzenie : Szwajcaria
VIN : WAUZZZ4FX5N028301
Nad wyposażeniem nie ma co się narazie szczególnie rozpisywać, wszystko z czasem sami dostrzeżecie pewnie na zdjęciach...

Kosztorys od dnia zakupu :
- Zakup 21.07.2018
* Komplet Cewek 8 Sztuk NGk - 113zł sztuka x 8 = 904 zł
* Olej Total Quartz INEO MC3 5w40 sztuk 2 116 x 2 = 232 zł
* Świece zapłonowe BOSCH 8 sztuk 43 zł x 8 = 344 zł
* Komplet filtrów + Płukanka ~~~~~~ = 300 zł
* Układ wydechowy Supersprint (Używany) = 2700 zł
* AWARIA -- Kompletna, od A-Z nowy układ klimy.... = 3600 zł
Plany rok 2018

- Poprawa mankamentów wnętrza wynikająca z swoich lat

- Fotele Sline'owe.
- Ogarnięcie dodatkowego "sprzętu" zamontowanego przez Szwajcara z audio.
Plany rok 2019

- 2019 bądź jeszcze 2018 : Montaż BiLED przód+ Custom pomysł na lampy. Przerabiałem temat, gra warta każdych $$.
- Lakierowanie przedniego+ tylniego zderzaka
- Grill RS6 Custom
- Zderzak przód custom
- Zderzak tył custom
- Dalsze poprawki ukł. wydechowego
- Swap Aut / Manual
- Biturbo..

- Koła 19/20c.
- Zawias na dużo sztywniejszy, przygotowanie pod większą moc.
.... wiele więcej.. wszelkich kart nie będę odkrywał. BĘDZIE GRUBO Pany i Panewki.
Krótko o mnie

Wieloletni.... świr samochodowy. Pasją zarażony po tatusiu. Jaki ojciec... taki syn. Kilkanaście samochodów w 8 letniej "karierze" posiadacza Kat "B" . Zloty samochodowe, modyfikacje, cuda na kiju. Jak usłyszę że czegoś się nie da... przysiądę pogłówkuje, 3 razy coś zepsuje, za 4 udowodnię że się da. Lubie iść pod prąd. Tyle powinno wystarczyć

Pozwólcie że tematycznie, wrzucał będe zdjęcia każdy w osobnym poście. Aby się nie pogubić i aby wszystko było jak najbardziej przejrzyście

[ Dodano: 2018-09-07, 00:00 ]
A więc zaczęło się tak 25.07.2018 ......
[center]Pierwsza rzecz ,której nie mogłem zaakceptować to jak widzicie na pierwszy rzut oka, cewki z demobilu.... auto nie chodziło idealnie gładko tak jak tego bym sobie życzył. Wpadł Nowy zestaw 8 cewek NGK, oczywiście nowe świeczki , olej filtry. Jak widzicie postawiłem tym razem na Total Quartza.. powiedzmy że testowo. Wcześniej używałem MOTULA, poprzedni właściciel jeździł nawet nie pytajcie na czym.... polecał jeden z większych zakładów, bardzo znany.. brak słow

[center]Rzecz jasna łatwo nie było, dostęp wszelako ograniczony, demontaż znacznej części lewej strony, znaczny prawej. Przeszkadzał zbiornik wyrównawczy... ale. Dla chcącego nic trudnego

Mały pokazik... bez szaleństw (VIDEO LINK)

[center]Dodam że pogoda nie była wymarzona tego dnia... droga istotnie ślizga, dało się to odczuć szczególnie przy starcie. No i droga powiedziałbym... nie pierwszej świeżości, delikatnie pod górkę... momentami równo. [/center]
:shock: DAJCIE ZNAĆ ! :shock: [center]Czy chcecie abym dorzucił sporo więcej wątków do tego tematu, czy podoba wam się sposób w jaki przedstawiam sytuacje. Dajcie odzew, bardzo dziękuje za każde słowo dobre i negatywne. Materiału mam sporo... ale nie chce was zarzucić materiałem odrazu. Bądź w ogóle jeśli nie interesuje was to :P [/center]