[APR 2.8 193 KM] Nie wchodzi na obroty
-
- Forum Audi A6 / A7
[APR 2.8 193 KM] Nie wchodzi na obroty
Witam.
Od niedawna mam problem z moim Audi silnik 2.8 V6 APR.
Silnik nie ma mocy, rozpędza sie do maks. 30 km/h na postoju osiąga maks. 3000 obrotów. Kiedys w czasie jazdy stracił moc i cos zaczeło stukać w silniki. Po zdjęciu głowic nie widać żadnych problemów. Głowice splanowane i po złożeniu żadnych zmian. Bez obciążenia grzeje się do około 100 stopni. Po zagrzaniu wywala płyn ze zbiorniczka, na zimnym nie. Nie dymi, a komputer pokazuje jedynie padniętą sondę lambda.
Pozdrawiam. Olo.
Od niedawna mam problem z moim Audi silnik 2.8 V6 APR.
Silnik nie ma mocy, rozpędza sie do maks. 30 km/h na postoju osiąga maks. 3000 obrotów. Kiedys w czasie jazdy stracił moc i cos zaczeło stukać w silniki. Po zdjęciu głowic nie widać żadnych problemów. Głowice splanowane i po złożeniu żadnych zmian. Bez obciążenia grzeje się do około 100 stopni. Po zagrzaniu wywala płyn ze zbiorniczka, na zimnym nie. Nie dymi, a komputer pokazuje jedynie padniętą sondę lambda.
Pozdrawiam. Olo.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie badałem jeszcze kompresji bo czekam na miernik. Zauważyłem że po włączeniu klimy silnik potrafi zgasnąć, a jak nie zgaśnie to ma prawie zerową moc. Węże od chłodzenia nie są twarde, ale za to bardzo gorące. Termostat nowy. Silnik AMX z VW z 2004 roku spasuje w razie czego bez większych problemów?
Pozdrawiam. Olo.
Pozdrawiam. Olo.
-
- Forum Audi A6 / A7
Głowice sprawdzone przed planowaniem. Stało się to w czasie jazdy w upalny dzień. Stracił moc w czasie jazdy (na szzęście blisko domu). Nie brał wcześniej oleju ponad normę, płynu raczej też nie ibywało. Jak spuszczałem olej to nie było masła ani wody w misce. CZasami w czasie jazdy silnik szarpał tak jakby go coś łapało, ale to tylko na gazie i przy dużych prędkościach.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7