Kod Błędu P162400 - proszę o pomoc
-
libra
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
heheheh, sam wiesz kolego jak to jest jedziesz do mechanika i tłumaczysz mu co i jak ma zrobić i od razu człowiek spalony bo mechanik stwierdza że jak wiesz lepiej to po co ci on potrzeby, w moim przypadku delikatnie zasugerowałem że pewien kolega z forum wskazał iż to prawdopodobnie zawór jest do wymiany i profilaktycznie już go zakupiłem aby było szybciej, a jak się okaże że to nie zawór to sobie wisiorek z niego zrobię, ale od razu zaznaczyłem że on tu jest specjalista i nie będę się wymądrzał, z resztą z tego co zauważyłem jak podpiął swój magiczny komputer pod auto wyskoczył mu błąd oraz trzy sugerowane przyczyny powstania usterki
Powiedz mi jeszcze kolego o ile masz takie informacje ile powinien przeciętnie palić takie auto, pytam bo wydaj mi się że dość dużo, w mieście poniżej 18l nie da rady a wręcz jak zerkam to 22 pokazuje a nawet więcej, w trasie do 100km/h ok. 10 l a przy 180-200 trzyma się tak 11,7 L - to normalne że w mieście tyle spala, będę wdzięczny za odpowiedź, i z górny przeprasza że pytanie o taki rzeczy w tej zakładce
Powiedz mi jeszcze kolego o ile masz takie informacje ile powinien przeciętnie palić takie auto, pytam bo wydaj mi się że dość dużo, w mieście poniżej 18l nie da rady a wręcz jak zerkam to 22 pokazuje a nawet więcej, w trasie do 100km/h ok. 10 l a przy 180-200 trzyma się tak 11,7 L - to normalne że w mieście tyle spala, będę wdzięczny za odpowiedź, i z górny przeprasza że pytanie o taki rzeczy w tej zakładce
-
mat1324
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wiem jak to jest, ponieważ sam stawiam diagnozę oraz kupuję potrzebne części, a z mechanikiem jedynie wymieniam
. Przyjeżdżam, naprawiam i wracam do domu.
Jeśli chodzi o spalanie, to masz osobny wątek:
ile-wam-pala-wasze-30tfsi-vt84602.htm
Jeśli chodzi o spalanie, to masz osobny wątek:
ile-wam-pala-wasze-30tfsi-vt84602.htm