Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

regulacja/ blokada kierownicy, informacja o pasie pasażera

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
metronomus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

regulacja/ blokada kierownicy, informacja o pasie pasażera

Post autor: metronomus » 30 lip 2018, 10:39

Witam,

od tygodnia jestem posiadaczem A6 C7 2.0 TDI z DSG , MMI z dużym LCD i touchpadem( to druga moja a6)

mam kilka problemów:

1. MMI - nie uruchamia się nawigacja i multimedia. po wejściu w tryb MEDIA czy NAV, wyświetla się komunikat i inicjacji. Działa tylko radio, ustawienia auta połączenie telefonu przez bluetooth, ale tylko jako telefon. Nie da się np. transmitować muzyki z YouTube z telefonu.
po uruchomieniu auta słychać jakby głowica dysku uderzała przez jakiś czas ... aha, nie czyta CD, SD etc.

2. Regulacja kierownicy dziwnie działa, bo po jej odblokowaniu mogę kierownicę tak głęboko wcisnąć, że manetki się włączają.

3. Nie wiem dlaczego, ale nie ma blokady kierownicy po w wyłączeniu zapłonu. Tzn. nie ma takiej klasycznej na sztywno, jak to było w A6 C5 np.

4. Gdy usiądzie obok mnie pasażer, to nie zapala się info o niezapiętych pasach.

5. Mam klimę cztero strefową. W strefie za pasażerem nie da sie regulować siły nadmuchu, tzn. niezależnie od tego na jakie obroty jest ustawiona, zawsze dmucha na maxa. dopiero całkowite wyłączenie klimy z tyłu powoduje, że nie ma nadmuchu w ogóle.

Proszę Was o pomoc.

Awatar użytkownika
damos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damos
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: damos » 30 lip 2018, 14:43

Kolego, chciałem coś napisać, żeby ci pomóc, ale mogę jedynie polecić ci podłaczenia auta do kompa i odczyt błędów. Może to tylko kilka bezpieczników i niesprawna wtyczka? Jednak obawiam się, że delikatnie mówiąc "miałeś pecha" przy zakupie :(
1 - MMI wygląda na uszkodzone
2 - regulacja kierownicy działa, jakby auto było po niezłym dzwonie
3 - blokada kierownicy powinna być, jak w C5 - więc kolejna rzecz nie działa (wyłamana w czasie kradzieży, czy wypadku? Może tylko brak podłączenia?) :(
4 - wygląda na uszkodzenie wiązek w czasie wypadku, przekładania lub "druciarstwo"
5 - j.w.
:(

Podłącz to do kompa u kogoś, kto ogarnia temat.

Zgaduję, że nie możesz oddać auta sprzedawcy i dostać zwrotu kasy?

Awatar użytkownika
metronomus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: metronomus » 31 lip 2018, 18:34

Czy wobec tego może mi ktoś polecić jakiś serwis, który naprawi MMI? Wrocław? Poznań?

raverone74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: regulacja/ blokada kierownicy, informacja o pasie pasaże

Post autor: raverone74 » 07 sie 2018, 11:21

metronomus pisze:Witam,

od tygodnia jestem posiadaczem A6 C7 2.0 TDI z DSG , MMI z dużym LCD i touchpadem( to druga moja a6)

mam kilka problemów:

1. MMI - nie uruchamia się nawigacja i multimedia. po wejściu w tryb MEDIA czy NAV, wyświetla się komunikat i inicjacji. Działa tylko radio, ustawienia auta połączenie telefonu przez bluetooth, ale tylko jako telefon. Nie da się np. transmitować muzyki z YouTube z telefonu.
po uruchomieniu auta słychać jakby głowica dysku uderzała przez jakiś czas ... aha, nie czyta CD, SD etc.

2. Regulacja kierownicy dziwnie działa, bo po jej odblokowaniu mogę kierownicę tak głęboko wcisnąć, że manetki się włączają.

3. Nie wiem dlaczego, ale nie ma blokady kierownicy po w wyłączeniu zapłonu. Tzn. nie ma takiej klasycznej na sztywno, jak to było w A6 C5 np.

4. Gdy usiądzie obok mnie pasażer, to nie zapala się info o niezapiętych pasach.

5. Mam klimę cztero strefową. W strefie za pasażerem nie da sie regulować siły nadmuchu, tzn. niezależnie od tego na jakie obroty jest ustawiona, zawsze dmucha na maxa. dopiero całkowite wyłączenie klimy z tyłu powoduje, że nie ma nadmuchu w ogóle.

Proszę Was o pomoc.

Przyznaj się, że kupiłeś w atrakcyjnej cenie "okazję"

Awatar użytkownika
metronomus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: metronomus » 14 sie 2018, 10:11

Zigboruję odpowiedź kolegi w sprawie ceny. Kupiłem auto ze świadomością usterek. Ok. Generalnie wszystko ogarnąłem.

Regulacja kierownicy to problem z ryglem. Po prostu wcześniej go zdemontować o z racji awarii.

Chcę jednak założyć sprawny, dlatego pytam, czy ktoś z kolegów mógłby mi powiedzieć jaki powinien mieć nr rygiel wg ETKA?
Jakby co, to mogę podać VIN.

Z góry dziękuję za pomoc.

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 14 sie 2018, 10:20

Podeślij VIN na PW, to sprawdzę, co będziesz chciał :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja