Problem z klima kompresor 3.0 TDI
Problem z klima kompresor 3.0 TDI
Witam Dzisiaj miałem przykra sytuacje wracając z pracy chciałem włączyć klime i niestety się nie uruchomiła dodam ze wczensiej normalnie działało. Zajechałem do warsztatu sprawdzić mechanik mi nabił i przy sprawdzaniu sprężarka nie chciała się uruchomić tzn uruchamiała mi się i za chwilkę gasła. W pewnym momencie przy zapalonym aucie chciałem sprawdzić jeszcze raz i łożysko na sprężarce ustało i pasek się poślizgnął i poszedł mały dymek zgasiłem auto sprawdzić co się stało gdy próbowałem odpalić już nie chciał zakręcić sprawdziłem od dołu i wyszło ze podczas kręcenie rozrusznikiem koło od klimy stoi w miejscu i pasek nie może się przełamać i autko nie odpala. Moje pytanie lepiej regenerować sprężarkę czy se darować i kupić nowa ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Irek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
A jaka jest sprężarka w Twoim aucie ze sprzęgłem czy z zaworem? jak ta 1 to można regenerować , w przypadku 2 raczej nowa ( i bezwzględnie sprawdź ilość czynnika a zwłaszcza oleju i dysze dławiąca bo założysz nową i będzie to samo) oczywiście w tym 1 przypadku też wypada sprawdzić dlaczego tak się stało czy tylko wina np łożyska czy przyczyna jest gdzie indziej.