Tak więc stąd moje pytanie czy da się to naprawić ? ewentualna regeneracja
Sprężarka sie nieuruchamia
Sprężarka sie nieuruchamia
Witam, jakiś czas temu przestała mi działać klima, wentylator się nie uruchamiał więc podłączyłem go na krótko co nic nie dało, ale podczas wymiany wentylatora zauważyłem ze coś leży na dolnej osłonie silnika, okazało się że jest to sprzęgło od sprężarki, przykręciłem i śmigało do dzisiaj. Tak więc standardowo odczepiłem osłonę i leżało, ale podczas próby ponownego montażu zauważyłem że rowki "zęby" na wałku od sprężarki są wytarte tak jak i na tym sprzęgle.
ktoś coś takiego miał? opłacalna regeneracja czy lepiej nową kupić która kosztuje +/- 700 zł 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
ebanpleban
- Forum Audi A6 / A7

Zauważyłem, że u mnie brakuje tego samego elementu co u Ciebie. W kontekście mojego przypadku zastanawiam się czy poprzednik go zdemontował celowo czy nasze przypadki są potwierdzeniem, samoczynnej możliwości poluzowania się śruby i w konsekwencji utraty elementu sprzęgła.
klimatyzacja-brak-bledow-nie-slychac-sp ... t93317.htm
Obawiam się, że ze względu na koszta wyeliminowanie zerwanego wieloklina będzie równoznaczne z wymianą całej używanej sprężarki.
klimatyzacja-brak-bledow-nie-slychac-sp ... t93317.htm
Obawiam się, że ze względu na koszta wyeliminowanie zerwanego wieloklina będzie równoznaczne z wymianą całej używanej sprężarki.
-
ebanpleban
- Forum Audi A6 / A7

Masz na myśli, to, że śruba lub te dwa elementy są ze sobą fabrycznie klejone ?mati007 pisze:to jak puści klej to samo się wykręca, niektórzy to kleją na klej do szyb:
acz kolwiek u mnie to już nie zadziała ze względu na wytarte kliny...
Filmik z YT, który podsyłasz o ile dobrze zrozumiałem mówi tylko o odtworzeniu wypełnienia.
Czy została Ci gdzieś pod ręką śruba i mógłbyś podać jej parametry / wymiary ?
Będę starał się dokupić brakujące elementy, ale obawiam się, że śruby nie będzie komplecie.