Czyszczenie parownika ciśnieniowo
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyszczenie parownika ciśnieniowo
Czyścił ktoś ciśnieniowo parownik? Zdaje to egzamin? Wiecie jak się dobrać do parownika w aucie jak moje? Mati może jakaś instrukcja jest ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Chciałbym odgrzybić i zdezynfekować porządnie parownik po poprzednim właścicielu, żeby wiedzieć, ze zostało to dobrze zrobione. Następnie dezynfekować już raczej ozonem lub ultradźwiękami. Zastanawia mnie usługa ASO mycie ciśnieniowe TUNAP. Dezynfekcja parownika tym sposobem jest bardzo skuteczna co mnie przekonuje do tego. Zastanawiam się co trzeba rozebrać, żeby dobrać się do tego parownika aby taką usługę wykonać. Bo od strony filtra przeciwpyłkowego to ja parownika nie zobaczyłem niestety.
P.S. Gdzieś kiedyś czytałem, że nabijanie klimy lepiej zrobić w ASO bo znają dokładne ilości oleju w czynniku itd. Nie wiem ile w tym prawdy... jak myślcie?
P.S. Gdzieś kiedyś czytałem, że nabijanie klimy lepiej zrobić w ASO bo znają dokładne ilości oleju w czynniku itd. Nie wiem ile w tym prawdy... jak myślcie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Z tego co wiem, to w ASO czyszczą parowniki urządzeniem ustawionym w nogach pasażera, do którego wlewa się specjalny płyn, który parując zostaje wciągnięty przez klimę czyszcząc parownik. Chyba, że mają ciśnieniowy 'opryskiwacz', którym nanosi się płyn, który czynnie niszczy bakterie, pleśn itp.
![Obrazek]()
Bez przesady
. Przecież w ASO pracują zwykli mechanicy i myślisz, że sprawdzają ile oleju powinno być podane
. Lecą z automatu jak im maszyna podaje.
Bez przesady

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie się nabija w układ :D Ale jak u Ciebie można i w butelkę...:DMaTyS pisze:Jestem ciekawy jak dużo użytkowników serwisuje w ogóle klimatyzację... . Bo to nabijanie to ewentualnie w butelkę może być

[ Dodano: 2018-05-05, 20:50 ]
Co myślicie o tym co mówi ten Pan? Powiem wam, że nie wiedziałem, ze dostaje mix czynnika ze wszystkich aut. Jak kogoś interesuje to warto oglądać. Chyba to się trzyma razem co mówi...Link do filmu
[ Dodano: 2018-05-05, 21:02 ]
Człowiek w innym filmiku przekonuje, żeby obsługiwać klimatyzację nie częściej niż raz na 2-3 lata.