[A6 C5] Montaż kierownicy multifunkcyjnej - opis
-
Pawlo_j23
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Racja
No zobaczymy co z tego wyjdzie :D
[ Dodano: 2018-04-21, 16:33 ]
No i jest kicha. Wszystko podpięte. Rem-c do pinu 5 przekaźnika 4B0907487G , w vagu klikając przyciskami zmieniają się liczby a radio nie reaguje.... Czy coś trzeba dodatkowo przekodować w radiu? Rado to concert 1. Może być tak że to radio nie ma remc? Nie ma na nim naklejki 😞
[ Dodano: 2018-04-21, 16:33 ]
No i jest kicha. Wszystko podpięte. Rem-c do pinu 5 przekaźnika 4B0907487G , w vagu klikając przyciskami zmieniają się liczby a radio nie reaguje.... Czy coś trzeba dodatkowo przekodować w radiu? Rado to concert 1. Może być tak że to radio nie ma remc? Nie ma na nim naklejki 😞
-
Pawlo_j23
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
W vag numer przekaźnika się zgadza. Kurcze kicha bo ani przekaźnika drugiego ani radia na podmiankę nie mam i musiałbym specjalnie kupować
Ciekawe, że w vagu widzi przyciskanie przycisków. Nie da się jakoś sprawdzić czy sygnał rem dochodzi do radia ?
I jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zakupię radio z can np concert 2 i zmienię przekaźnik na odpowiedni, podepnę przewody can z radia do licznika i do przekaźnika to będzie to działać ?
Wychodzi na to, że mam uszkodzone remc w radiu. Po podłączeniu miernika i przyciskaniu przycisków zmienia się opór na kablu sterującym. Muszę szukać radia na podmiankę
EDIT:
Udało się, działa. Rozebrałem radio, brak spalonych ścieżek. Na kablu remc zmieniała się rezystancja podczas przyciskania przycisków więc musiało być ok. W końcu zacząłem grzebać przy reszcie kabli. Podłączyłem do tego jeszcze jeden brązowo zielony ( nie mam pojęcia od czego on tam jest) do kabla remc i zaczęło chodzić :D Może brakowało masy gdzieś na przekaźniku, może o którejś masie zapomniałem podczas podpinania wiązki ale wydaje mi się, że podpinałem zgodnie z opisami.
Ważne, że działa. Jedyny minus, przy odtwarzaniu CD lub zmieniarki USB nie mogę przerzucać między płytami i folderami. Na radiu wszystko działa.
I jeszcze jedno pytanie, czy jeśli zakupię radio z can np concert 2 i zmienię przekaźnik na odpowiedni, podepnę przewody can z radia do licznika i do przekaźnika to będzie to działać ?
Wychodzi na to, że mam uszkodzone remc w radiu. Po podłączeniu miernika i przyciskaniu przycisków zmienia się opór na kablu sterującym. Muszę szukać radia na podmiankę
EDIT:
Udało się, działa. Rozebrałem radio, brak spalonych ścieżek. Na kablu remc zmieniała się rezystancja podczas przyciskania przycisków więc musiało być ok. W końcu zacząłem grzebać przy reszcie kabli. Podłączyłem do tego jeszcze jeden brązowo zielony ( nie mam pojęcia od czego on tam jest) do kabla remc i zaczęło chodzić :D Może brakowało masy gdzieś na przekaźniku, może o którejś masie zapomniałem podczas podpinania wiązki ale wydaje mi się, że podpinałem zgodnie z opisami.
Ważne, że działa. Jedyny minus, przy odtwarzaniu CD lub zmieniarki USB nie mogę przerzucać między płytami i folderami. Na radiu wszystko działa.
-
damian7402
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam. Wszystko podłączone w/g schematu i porażka nie działa. po sprawdzeniu połączeń i zasilania wszystko wydaje się być ok, czyli brązowy czarny do kierownicy - zasilanie, dodatkowy piaty do żółtej kostki, zasilanie do przekaźnika i sterowanie rem do radia i ćma nic nie działa. Może popełniam gdzieś błąd lub czegoś jeszcze nie podłączyłem - nie wiem dla tego proszę o pomoc. I drugie pytanie. W taśmie są dodatkowe piny z opisów jakie znalazłem w necie są one od czujnika skrętu. czy ktoś próbował to zgrać z dodatkową funkcją doświetlania zakrętów? Oto podzespoły których użyłem
![Obrazek]()
P.S.
Dodam tylko że po pokudłaczeniu na vagu kanał 16 też nic nie ma. Oczywiście kabel z przekaźnika podłączony do gniazda OBD. Brak mi pomysłów co mogłem zrobić nie tak.

P.S.
Dodam tylko że po pokudłaczeniu na vagu kanał 16 też nic nie ma. Oczywiście kabel z przekaźnika podłączony do gniazda OBD. Brak mi pomysłów co mogłem zrobić nie tak.
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Kontakt:
kolejnym modem mojego audi będzie właśnie kierownica multi
upatrzyłem sobie coś takiego https://allegro.pl/kierownica-z-poduszk ... 64118.html
moje radio to w tej chili kaseciak concert ale docelowo planuje przerobić na 2 din i zamontować RNS
czy w takiej sytuacji ta kierownica będzie dobra
jaki przekaźnik do niej dobrać
CAN czy REM
czy przy okazji zmiany radia na RNS trzeba będzie zmieniać przekaźnik
upatrzyłem sobie coś takiego https://allegro.pl/kierownica-z-poduszk ... 64118.html
moje radio to w tej chili kaseciak concert ale docelowo planuje przerobić na 2 din i zamontować RNS
czy w takiej sytuacji ta kierownica będzie dobra
jaki przekaźnik do niej dobrać
CAN czy REM
czy przy okazji zmiany radia na RNS trzeba będzie zmieniać przekaźnik
- kiler22
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Paweł
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Kontakt:
dobra . jestem po rozmowie z "miłym sprzedającym"
on już samochód rozmontował i co się dało wyciągnął , reszta poszła na złom
przekaźniki mu zostały ale ja nie wiem gdzie fizycznie się znajduje . a gość za dużego pojęcia nie ma o temacie więc trzeba go naprowadzić
wiem że były wrzucane zdjęcia ale już daawno wygasły
czy on jest w tym całym zestawie przekaźników nad stopami kierowcy
ew gdzie go szukać
ew co jeszcze mógłby poszukać żeby to skompletować
(taśmę już też zamówiłem )
on już samochód rozmontował i co się dało wyciągnął , reszta poszła na złom
przekaźniki mu zostały ale ja nie wiem gdzie fizycznie się znajduje . a gość za dużego pojęcia nie ma o temacie więc trzeba go naprowadzić
wiem że były wrzucane zdjęcia ale już daawno wygasły
czy on jest w tym całym zestawie przekaźników nad stopami kierowcy
ew gdzie go szukać
ew co jeszcze mógłby poszukać żeby to skompletować