Bicie/drgania/pulsowanie na pedale hamulca przy hamowaniu
-
- Forum Audi A6 / A7
Bicie/drgania/pulsowanie na pedale hamulca przy hamowaniu
Witam wszystkich uprzejmie
Mam taki problem u siebie jak jeżdżę po mieście na trasie ale z prędkościami ok 120km/h nic nie czuje lecz wjadę np na s3 depne 150km/ lub więcej i jak dotykam pedaÄşu hamulca od razu mam drgania na pedale dużo mniej na kierownicy czuć jakby nierówność na tarczy była czy coś i każdy obrót koła powodował te bicia drgania. Hamulce mam nowe przód tarcze zimmermann klocki ferodo przebieg ok2tys. Tył to samo przebieg ok.5tys. Niby piasty były sprawdzane jak zakładali. Felgi proste wyważone, wahacze górne przód nowe, geometria ok, opony dobre. Po kałużach nie jeździłem mam jechać na sprawdzenie a potem ew. Reklamacja o ile winne są tarcze. Od początku praktycznie czułem te drgania ale mniej co to może być? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mam taki problem u siebie jak jeżdżę po mieście na trasie ale z prędkościami ok 120km/h nic nie czuje lecz wjadę np na s3 depne 150km/ lub więcej i jak dotykam pedaÄşu hamulca od razu mam drgania na pedale dużo mniej na kierownicy czuć jakby nierówność na tarczy była czy coś i każdy obrót koła powodował te bicia drgania. Hamulce mam nowe przód tarcze zimmermann klocki ferodo przebieg ok2tys. Tył to samo przebieg ok.5tys. Niby piasty były sprawdzane jak zakładali. Felgi proste wyważone, wahacze górne przód nowe, geometria ok, opony dobre. Po kałużach nie jeździłem mam jechać na sprawdzenie a potem ew. Reklamacja o ile winne są tarcze. Od początku praktycznie czułem te drgania ale mniej co to może być? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem ciągle jest jakby nagrzane tarcze wibrowały będe musiał reklamować
[ Dodano: 2018-04-24, 15:24 ]
Nikt tak nie miał? Objawy to wibrujący pedał hamulca jak hamuje np ze 140 im szybciej jade tym wibracje wieksze a potem jak zwolnie(nagrzane tarcze) to az do ostygniecia sa drgania. Tarcze to Zimmermany klocki ferodo bicie w normie.
[ Dodano: 2018-04-24, 15:24 ]
Nikt tak nie miał? Objawy to wibrujący pedał hamulca jak hamuje np ze 140 im szybciej jade tym wibracje wieksze a potem jak zwolnie(nagrzane tarcze) to az do ostygniecia sa drgania. Tarcze to Zimmermany klocki ferodo bicie w normie.
-
- Forum Audi A6 / A7
To nie będą tarcze , gdyby były krzywe buły by nawet przy 60. Miałem podobny problem świeżo jestem po wymianie wahacze. Zamontowane nowe tarcze miesiąc temu I bily przy większych prędkościach. Radzę sprawdzić wahacze wszystkie.na przeglądzie powiedzieli że wszystko idealnie. u mechanika czy gumy nie sa naderwane ja miałem uszkodzone 2 gumy z każdej strony .Wymieniłem wszystkie 8 wahaczy I łącznik stabilizatora firma wertaila słaba ale.wystarczy zdecydowanie koszt 1200zl plus dla kolejki 100 za wspólną zabawę całodniowe w garażu. Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Podepnę się pod temat. Niecały rok temu wymieniłem komplet tarcz i klocków - Zimmermann. Ostatnio podczas hamowania odczuwalne jest jakby pulsowanie pedału hamulca i drgania, występuje to niezależnie od prędkości czy 140 km/h czy 30 km/h. Czasami ten objaw w ogóle nie występuje i auto hamuje bez żadnych tego typu objawów.
Tarcze i klocki nigdy nie przegrzane, z resztą ciężko przegrzać tak duże hamulce użytkując auto w normalny sposób. Więc bicie tarcz wykluczam.
Tarcze i klocki nigdy nie przegrzane, z resztą ciężko przegrzać tak duże hamulce użytkując auto w normalny sposób. Więc bicie tarcz wykluczam.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Może mam coś z zaciskami, jażmami niby były sprawdzane ale pare osób je obstawia bo co innego? Jak duża prędkość to dość mocno wibruje wtedy tarcza sie nagrzeje i nawet przy 100 wibruje aż nie ostygnie
[ Dodano: 2018-05-02, 09:38 ]
Bicia tarcz mam w normie mierzone były chyba, że nagrzane wariują ogólnie wybieram się do leviana z forum na diagnostyke bo u niego kupiłem
[ Dodano: 2018-05-02, 09:38 ]
Bicia tarcz mam w normie mierzone były chyba, że nagrzane wariują ogólnie wybieram się do leviana z forum na diagnostyke bo u niego kupiłem