Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BLB 2.0 140 KM] Imbus pompy oleju wyrobiony po stronie pom

Silniki wysokoprężne
ZAGATO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Nie ma imienia
Rocznik: 2021
Moje auto: Nie znam profilu
Nadwozie: Inne
Silnik: 3.0 BiTDI 313KM
Napęd: Brak
Skrzynia: Brak
Paliwo: Brak

[ BLB 2.0 140 KM] Imbus pompy oleju wyrobiony po stronie pom

Post autor: ZAGATO » 06 kwie 2018, 12:18

Rozebralem dzisiaj blb ktore kupiłem niedawno (poprzedni właściciel zerowe pojecie o mechanice mowil tylko ze wszystko bylo robione na czas) i bylem ciekawy w jakim stanie jest ta sławna pompa oleju. I wyniki sa takie ze walek jest przerobiony na ten wiekszy z jednej strony (tma serwis??) I z tej grubszej strony wchodzi bardzo ciasno. Martwi mnie natomiast gniazdo z drugiej strony tej chudszej bo tam az tak ciasno nie wchodzi (sam imbus jest ostry bez sladow zuzycia) i nie wiem czy to zlozyc jak jest czy jednak cos pokombinować z tym gniazdem. Co o tym sadzicie??

[ Dodano: 2018-04-06, 12:18 ]
Nikt nie wie czy z drugiej strony imbus może luzniej wchodzic?

Awatar użytkownika
jacob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kuba
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Re: Imbus pompy oleju wyrobiony po stronie pom

Post autor: jacob » 08 kwie 2018, 00:34

ZAGATO pisze:Rozebralem dzisiaj blb ktore kupiłem niedawno (poprzedni właściciel zerowe pojecie o mechanice mowil tylko ze wszystko bylo robione na czas) i bylem ciekawy w jakim stanie jest ta sławna pompa oleju. I wyniki sa takie ze walek jest przerobiony na ten wiekszy z jednej strony (tma serwis??) I z tej grubszej strony wchodzi bardzo ciasno. Martwi mnie natomiast gniazdo z drugiej strony tej chudszej bo tam az tak ciasno nie wchodzi (sam imbus jest ostry bez sladow zuzycia) i nie wiem czy to zlozyc jak jest czy jednak cos pokombinować z tym gniazdem. Co o tym sadzicie??

[ Dodano: 2018-04-06, 12:18 ]
Nikt nie wie czy z drugiej strony imbus może luźniej wchodzić?
kolego imbus czy jest grubszy, chudszy, większy, mniejszy i tak się kiedyś wyrobi bo taka jego natura i musi mieć troszkę luzu żeby można go było wsadzić. Jak byś ten Imbus na stałe zespawał z gniazdem to by w końcu pękł

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja