Rozebralem dzisiaj blb ktore kupiłem niedawno (poprzedni właściciel zerowe pojecie o mechanice mowil tylko ze wszystko bylo robione na czas) i bylem ciekawy w jakim stanie jest ta sławna pompa oleju. I wyniki sa takie ze walek jest przerobiony na ten wiekszy z jednej strony (tma serwis??) I z tej grubszej strony wchodzi bardzo ciasno. Martwi mnie natomiast gniazdo z drugiej strony tej chudszej bo tam az tak ciasno nie wchodzi (sam imbus jest ostry bez sladow zuzycia) i nie wiem czy to zlozyc jak jest czy jednak cos pokombinować z tym gniazdem. Co o tym sadzicie??
[ Dodano: 2018-04-06, 12:18 ]
Nikt nie wie czy z drugiej strony imbus może luzniej wchodzic?
[ BLB 2.0 140 KM] Imbus pompy oleju wyrobiony po stronie pom
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Imbus pompy oleju wyrobiony po stronie pom
kolego imbus czy jest grubszy, chudszy, większy, mniejszy i tak się kiedyś wyrobi bo taka jego natura i musi mieć troszkę luzu żeby można go było wsadzić. Jak byś ten Imbus na stałe zespawał z gniazdem to by w końcu pękłZAGATO pisze:Rozebralem dzisiaj blb ktore kupiłem niedawno (poprzedni właściciel zerowe pojecie o mechanice mowil tylko ze wszystko bylo robione na czas) i bylem ciekawy w jakim stanie jest ta sławna pompa oleju. I wyniki sa takie ze walek jest przerobiony na ten wiekszy z jednej strony (tma serwis??) I z tej grubszej strony wchodzi bardzo ciasno. Martwi mnie natomiast gniazdo z drugiej strony tej chudszej bo tam az tak ciasno nie wchodzi (sam imbus jest ostry bez sladow zuzycia) i nie wiem czy to zlozyc jak jest czy jednak cos pokombinować z tym gniazdem. Co o tym sadzicie??
[ Dodano: 2018-04-06, 12:18 ]
Nikt nie wie czy z drugiej strony imbus może luźniej wchodzić?