Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Radio a komputer w aucie

Elektryka
ODPOWIEDZ
rayroth
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Radio a komputer w aucie

Post autor: rayroth » 24 mar 2018, 10:11

Cześć wszystkim, to mój pierwszy post tutaj :)
Mam pytanie. Jakiś czas temu wymieniłem w swoim aucie oryginalne radio Symphony na nieoryginalny JVC. Po zabawach z przejściówkami wszystko działa, każdy głośnik gra ładnie i czysto. Kilka dni temu odwiedziłem swojego mechanika, z innego powodu, ale zauważył wymianę radia i od razu dostało mi się, że wymieniłem je bez jego udziału. Mówił, że to radio na pewno nie działa i komputer może zacząćwariować i wywołać awarię w trasie. I tutaj moje pytanie - czy to wszystko prawda czy po prostu próba wyciągnięcia większych pieniędzy za dodatkową usługę? Zanim wymieniłem to radio, dowiadywałem się(co prawda w internecie) i nie było nic o wklepywaniu tego radia do komputera. Dodatkowo miałem regenerowany alternator dawno temu, po jego ponownym włożeniu wszystkiemu wróciły ustawienia fabryczne, a oryginalne radio nie wymagało nawet ponownego rozkodowywania (no chyba, że to nie ma żadnego związku?).
Z góry dzięki za odpowiedź

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 24 mar 2018, 15:08

Jeśli strasznej rzeźby nie zrobiłeś i wszystko ładnie ogarnięte, nie grozi zwarciem to mechanik chce wyciągnąć kase.

Awatar użytkownika
repek92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: repek92 » 24 mar 2018, 15:45

Dokładnie. Nic się nie stanie. Ewentualnie jakbyś zakładał inne radio też Ori z innego auta to by trzeba było zakodować tak to nie ma potrzeby. Zresztą A6 C5 nie jest nafaszerowane elektroniką żeby miało coś się dziać po zmianie radia. Nie mówię tu o partactwie przy podłączeniu jeśli jest podłączone tak jak należy to będzie działać.
Lektorzy, nagrania: multifonika.net

rayroth
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rayroth » 24 mar 2018, 15:52

Dzięki serdecznie za odpowiedź. Czyli potwierdziliście moje przypuszczenia, że chciał tylko wydębić ode mnie więcej kasy.

Rafaul323
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafaul323 » 25 mar 2018, 11:14

witam jestem nowym uzytkownikem forum i audi a6 c5 poszukuję pomocy w podłączeniu nieoryginalnego radia w audi pomoże ktoś??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja