Moduł akumulatora
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie trzeba podtrzymywać
. Ściągasz ujemną klemę z akumulatora i podmieniasz moduły. Potem wystarczy zakodować go pod swoje auto, ponieważ nie wiadomo z jakim akumulatorem wcześniej współpracował. Jedynie co się może stać po odłączeniu akumulatora, to stracenie automatycznie podnoszonych/opuszczanych szyb
. Można to łatwo z powrotem aktywować
.
I tak trzeba zakodować akumulator, więc skasowanie błędów, to nie problem
.

I tak trzeba zakodować akumulator, więc skasowanie błędów, to nie problem

Dobrze to super, błędy sie usunie i po problemie ;D Dzięki bardzo. Dzisiaj zmieniam i dam znać co i jak ;D
[ Dodano: 2018-03-22, 19:45 ]
![Obrazek]()
Panowie, niestety po wymianie modułu na 4FO 915 191B nic się nie zmieniło. Wykasowałem błędy ale nadal powróciły(Brak sygnału ze sterownikiem kontroli akumulatorów) Nie mam już sił. Co to może być? Może coś z bezpiecznikami? Z poprzednim jak i z teraźniejszym modułem nie mogę wejść w moduł_61 i zakodować akumulatora. Po 15 minutowym siedzeniu w aucie z vcds już ledwo kręcił akumulator. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam
[ Dodano: 2018-03-23, 15:32 ]
To na jaki regulator zmieniłeś? Na ori? Czy zamiennik?
[ Dodano: 2018-03-22, 19:45 ]
Panowie, niestety po wymianie modułu na 4FO 915 191B nic się nie zmieniło. Wykasowałem błędy ale nadal powróciły(Brak sygnału ze sterownikiem kontroli akumulatorów) Nie mam już sił. Co to może być? Może coś z bezpiecznikami? Z poprzednim jak i z teraźniejszym modułem nie mogę wejść w moduł_61 i zakodować akumulatora. Po 15 minutowym siedzeniu w aucie z vcds już ledwo kręcił akumulator. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam
[ Dodano: 2018-03-23, 15:32 ]
To na jaki regulator zmieniłeś? Na ori? Czy zamiennik?
Pozdro Wojtegg
U mnie jest brak odpowiedzi i nie mogę wejść w ten moduł... Auto jedzie w tym tygodniu lub po świętach to elektryka zajmującego sie audi(kolega) Jeśli rozwiąże problem dam znać
[ Dodano: 2018-05-02, 11:15 ]
No niestety panowie, minęło już sporo czasu a problem dalej nie rozwiązany... Poziom aku 0%, auto normalnie odpala. 2 rzeczą jest problem z prawą lampą, podczas włączenia xenonów z ledami, led przygasa na 50%(tak jak powinien) lecz zaraz po chwili jest błysk i led pali się na 100% przy czym jest błąd spalonej żarówki na FISIE. Przetwornica zmieniona, nadal to samo... Sporo czytałem na ten temat, myślicie że moje problemy może stwarzać regulator napięcia na alternatorze? Byłem już u dwóch mechaników i odrzucili tą opcję, ale ja cały czas się nią interesuję. PS. dzisiaj po włączeniu świateł na postoju xenon+led palił się tylko xenon, dopiero po wyłączeniu i włączeniu ponownie auta działa poprawie. Dodam również że po różnym czasie jazdy zapala mi się błąd esp. Po ponownym uruchomieniu silnika znika(nie zawsze). Panowie, ręce mi już opadają, co to może być, regulator? Nie chcę wydać znów pieniędzy i nie widzieć żadnego efektu. Pozdrawiam i życzę miłej majówki! :3
[ Dodano: 2018-07-04, 19:05 ]
Cześć panowie, u mnie winny ESP był czujnik stopu pod pedałem hamulca. Błędy z akumulatorem dalej zostały... Naczytałem się dużo, sprawdzałem i zdecydowałem oddać samochód do elektryka niech on pokombinuję, bo ja nie wiem co tu może być nie tak
[ Dodano: 2018-08-19, 19:20 ]
Kompetentna osoba, 10min wystarczyło. Zepsuta kostka przy module akumulatora + bezpiecznika od akumulatora. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2018-05-02, 11:15 ]
No niestety panowie, minęło już sporo czasu a problem dalej nie rozwiązany... Poziom aku 0%, auto normalnie odpala. 2 rzeczą jest problem z prawą lampą, podczas włączenia xenonów z ledami, led przygasa na 50%(tak jak powinien) lecz zaraz po chwili jest błysk i led pali się na 100% przy czym jest błąd spalonej żarówki na FISIE. Przetwornica zmieniona, nadal to samo... Sporo czytałem na ten temat, myślicie że moje problemy może stwarzać regulator napięcia na alternatorze? Byłem już u dwóch mechaników i odrzucili tą opcję, ale ja cały czas się nią interesuję. PS. dzisiaj po włączeniu świateł na postoju xenon+led palił się tylko xenon, dopiero po wyłączeniu i włączeniu ponownie auta działa poprawie. Dodam również że po różnym czasie jazdy zapala mi się błąd esp. Po ponownym uruchomieniu silnika znika(nie zawsze). Panowie, ręce mi już opadają, co to może być, regulator? Nie chcę wydać znów pieniędzy i nie widzieć żadnego efektu. Pozdrawiam i życzę miłej majówki! :3
[ Dodano: 2018-07-04, 19:05 ]
Cześć panowie, u mnie winny ESP był czujnik stopu pod pedałem hamulca. Błędy z akumulatorem dalej zostały... Naczytałem się dużo, sprawdzałem i zdecydowałem oddać samochód do elektryka niech on pokombinuję, bo ja nie wiem co tu może być nie tak

[ Dodano: 2018-08-19, 19:20 ]
Kompetentna osoba, 10min wystarczyło. Zepsuta kostka przy module akumulatora + bezpiecznika od akumulatora. Pozdrawiam.
Pozdro Wojtegg
Czy to ten bezpiecznik??Wojteg01 pisze:Kompetentna osoba, 10min wystarczyło. Zepsuta kostka przy module akumulatora + bezpiecznika od akumulatora. Pozdrawiam.
https://allegro.pl/oferta/bezpiecznik-p ... 7367206388
Bezpiecznik
Z tego co pamietam, był to bezpiecznik w skrzynce bezpieczników. Był wyjęty. Najprawdopodobniej był wyjęty na wymianę akumulatora i zapomnieli włożyć spowrotem.
Pozdro Wojtegg