Czołem panowie! Mam problem w swojej C6. Zwracam się do was z paroma pytaniami dotyczącymi modułu akumulatora w mojej A6. Przez VCDS nie mogę wejść w moduł 61, również występuję sporo błędów "Brak komunikacji ze sterownikiem układu zarządzania energią" czy też "Sterownik układu kontroli akumulatorów (J367)" -brak sygnału/komunikacji. Na MMI 0% poziomu akumulatora, akumulator nowy 5 mies, kupiony przez poprzedniego właściciela, nie kodowany. Numer modułu jaki posiadam to 4F0 915 181 A. Wyczytałem że te sterowniki z A na końcu są wadliwe. Styki sprawdzałem, czyste. Wszystko na to wskazuje że moduł "padł". Chciałbym wymienić na 4F0 915 181 B, będzie wszystko pasować? Domyślam się że po wymianie modułu trzeba będzie zakodować akumulator

Dobrze myślę? Może macie jakieś porady lub sugestie? Z góry wielkie dzięki! Na luzie nie mam ładowania, dopiero po włączeniu świateł i obrotach około 3 tyś. Ładowanie wynosi 14V. Auto normalnie zapala, lecz nie dawno po zabawie z VCDS po 15 min padł aku, więc wydaje mi się że nie ładuje się do końca. Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc! Miłego dnia!