[ALF 2.4 165 KM] Blad Przestawienie walka rozrzadu rzad cyli
[ALF 2.4 165 KM] Blad Przestawienie walka rozrzadu rzad cyli
Witam kolegów. Mam taki problem w swojej kuli A6 c5 2.4 121kw 1998 rok tiptronic . Błąd się pojawił po wymianie rozrządu i wymiany nowego napinacza wałków . Napinacz nowy firmy skv .
Napinacz ma 3 miesiące . Auto pali tylko ,ze objawy ma jak wypadal by zapłon .
Napinacz ma 3 miesiące . Auto pali tylko ,ze objawy ma jak wypadal by zapłon .
Ostatnio zmieniony 30 maja 2018, 20:28 przez jonjasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
jasiu
Właśnie innego błędu nie ma .Auto zachowuje się jak by wypadał zapłon ale dopiero jak się nagrzeje
! . A założony został drugi napinacz oryginalny ,bo wcześniej w styczniu był nowy skv i błąd wyskoczył ponownie . Auto zachowuje się caly czas tak samo ! Rece opadają !
[ Dodano: 2018-05-30, 11:25 ]
Czy jest możliwe ,ze cos jest z instalacja ? Ma ktoś schemat żeby sprawdzić polaczenie z komputerem

[ Dodano: 2018-05-30, 11:25 ]
Czy jest możliwe ,ze cos jest z instalacja ? Ma ktoś schemat żeby sprawdzić polaczenie z komputerem

jasiu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Sprawdź czujnik Halla. Jest zapięty na wałku ssącym. Wałek wydechowy jest "na sztywno" z paskiem rozrządu i tutaj nic się napewno nie przestawia. Natomiast jeśli czujnik Halla przekłamuje to pokazuje błędną pozycję wałka ssącego rozrządu Być może to on robi problem wskazując niepoprawne wartości lub jego wtyczka nie ma dobrego styku lub też na przewodzie elektrycznym od tego czujnika znika sygnał.
Mam ten sam problem. Zrobiłem osobne cewki. Nowe świece, zamieniłem przepływkę, udało się w końcu uszczelnić silnik. Założony nowy czujnik Halla g163. I teraz wyskoczyły g40 i g163 także będę łapać sygnały bo raczej elektryka skopana.
Mój mechanik poradził mi zaryzykowanie zmiany ECU.
Mój mechanik poradził mi zaryzykowanie zmiany ECU.
Audi to jest auto w którym czuję się najlepiej.