Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Niespecyficzny zapach ? Lekki zamącenie głowy w kabinie ? :o

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
plumek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Niespecyficzny zapach ? Lekki zamącenie głowy w kabinie ? :o

Post autor: plumek » 15 lut 2018, 14:54

Witam. Piszę o poradę trochę z nietypowym problemem. 3 tygodnie temu zakupiłem używane Audi A6 C7 3.0 TDI 245 KM, obniżone fabrycznie zawieszenie, 70 tys. przebiegu, od I-wszego właściciela, salon Polska, serwis ASO. Podczas jazdy tym samochodem mam jakieś takie dziwne wrażenie, że po przejechaniu już nawet kilku kilometrów wychodzę lekko zamącony z pojazdu. Wrażenie, być może tylko subiektywne, niespecyficznego zapachu, pochodzi z ogrzewania samochodu. Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia się do innych zapachów (wcześniej jeździłem japończykiem) czy po prostu rzeczywiście jest coś na rzeczy. Tydzień temu auto przeszło przegląd w ASO. Zgłosiłem ten problem, podobno przeglądnięto samochód pod kątem nieszczelności w układzie wydechowym czy też wycieków oleju, ale nic nie stwierdzono. Wymieniono filtr kabinowy, oczyszczono klimatyzację, wykonano ozonowanie.
Czy ktoś miałby jakiś pomysł ??? Dziękuje.
Łukasz

pilkozak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pilkozak » 16 lut 2018, 08:34

dziwna sprawa. Przejedź się z kimś innym i zapytaj o samopoczucie nie mówiąc wcześniej o co chodzi. Może trwa proces przyzwyczajania się mózgu do nowych doznań/wrażeń z nowego auta. Zrób może morfologie krwi albo truje nas po prostu smog... :|

pgroszek73
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pgroszek73 » 16 lut 2018, 09:10

😉 Podejdź do strażaków wyjaśnij problem i poproś żeby sprawdzili ci miernikiem wielogazowym. Mieliśmy podobny przypadek tylko że u pana który zajechał źle czuły się dzieci i okazało się że instalacja gazowa była rozszczelniona i zaciągał smród gazu(u niego był lpg) a u ciebie to nie wiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja