https://www.audiworld.com/forums/a8-s8- ... e-2896700/
Trzeba byłoby poszukać na schematach jak to wygląda w C7. Mogę napisać, że silniczkiem steruje konsola przy lewarku

Ogólnie jest to do zrobienia

Jeśli rozkminiasz ten schemat to śmiało możesz napisać co i jak, sam chętnie bym zblokował ten wyświetlacz bo i mnie irytuje.mat1324 pisze:Trzeba byłoby poszukać na schematach jak to wygląda w C7. Mogę napisać, że silniczkiem steruje konsola przy lewarku. Problem jest taki, gdzie schować przełącznik
. Można byłoby go ukryć pod wkładem popielniczki. W razie czego mogę podać więcej szczegółów, tzn. który pin itp.
Ogólnie jest to do zrobienia.
Trochę to uprosciłem, faktycznie jest tak jak piszesz.carlos777 pisze:Po otwarciu drzwi czy po włączeniu zapłonu?arczi0044 pisze:...wkurza mnie to ciągłe wysuwanie i chowanie po każdym otwarciu drzwi.
Jak oo otwarciu drzwi to spisz kodowanie i kanały z adaptacji.
Też szukam jak inaczej niż mechanicznie to wyłączyć.
Może niektóre auta już miały dołożony taki przełącznikcarlos777 pisze:Jak jeździłem po komisach w szkopowie widziałem egzemplarze gdzie ekran był "na stałe" otwarty, czyli się da.
bakutomek pisze: ↑24 mar 2022, 13:03Rozwiązał ktoś problem "skaczącej" widy ekranu przy chowaniu ? Wydaje mi się że głownie temp. ma tu wpływ. Latem jak jest gorąco w kabinie to od razu zacina przy chowaniu, zimą nie ma tego efektu, pojawia się dopiero kiedy włączymy ogrzewanie i kratka środkowa "podgrzewa" windę i też skacze.
ZamowionyxxxxxxINT pisze: ↑24 mar 2022, 19:27bakutomek pisze: ↑24 mar 2022, 13:03Rozwiązał ktoś problem "skaczącej" widy ekranu przy chowaniu ? Wydaje mi się że głownie temp. ma tu wpływ. Latem jak jest gorąco w kabinie to od razu zacina przy chowaniu, zimą nie ma tego efektu, pojawia się dopiero kiedy włączymy ogrzewanie i kratka środkowa "podgrzewa" windę i też skacze.
Z 10 -12 razy ratowałem windy ekranu MMI czy MIBa, prawie zawsze (w 9/10 przypadków) pomagał ten zestaw naprawczy 4G0898174
Na chwile obecną koszt ok. 160zł
![]()