Witajcie mianowicie mam problem takiego typu wczoraj troszeczkę ostrzej jeździłem tzn. inaczej niż zwykle szybciej i na wyższych obrotach,co prawda nie długo ale coś się popsuło a mianowicie wskazanie temperatury na liczniku weszło do 110-120 C wentylator się nie włączył ale sprawdziłem pod maską górny wąż gorący dolny zimny dlatego czujnik nie zadziałał w zbiorniczku płyn się zagotował ale nie wyrzucało go na zewnątrz oraz co zaobserwowałem to to że nadmuch ciepłego powietrza zmienił się w takie zimne powietrze.Zgasiłem silnik by przestygł i po około 30 min ponownie odpałiłem silnik by udać się do domu trasa około 8 km. i znów to samo z tą temperaturą dojechałem do domu postawiłem przed domem i czekam na mechanika jutro.Dziś zaglądałem pod maską więc tak poziom płynu w zbiorniczku nie zmienił się tylko jak się zagotuje wzrasta tak że cały jest pełny gdy ostygnie to w normie oraz poziom oleju też ok ,,masła,, pod korkiem oleju też nie ma.Dodam że do zbiorniczka wyrównawczego jest odpięty cieńki gumowy wąż i po odpaleniu nawet jak był rozgrzany do tych 110-115 C nie powracał do zbiorniczka z tgo wężyka płyn.Proszę o porady co mogło się popsuć....
Pozdrawiam.Mam nadzieję że UPG będzie cała.
[A6 AEB 150] wskazanie temperatury na liczniku 110-120C
[A6 AEB 150] wskazanie temperatury na liczniku 110-120C
Ostatnio zmieniony 07 sty 2018, 16:04 przez pwirkus, łącznie zmieniany 2 razy.