wykrzyknik na fissie
wykrzyknik na fissie
Witam, mam problem z moja audi a6 c5 2.4 automat a mianowicie po odpaleniu od razu pojawia się na komputerze wykrzyknik w nawiasach,świeci sie abs i nie działa asr a wykrzyknik wgl nie znika . Czytałem wiele podobnych przypadków ale żaden taki jak mój bo zazwyczaj wykrzyknik po chwili gasł > ogólnie to czujnik poziomu płynu hamulcowego sprawdzony a po podłaczeniu pod vaga wyskoczył tylko bład czujnika pedału hamulca który działa a od absu zadnego błedu. Prosze o pomoc
damos pisze:A jak sprawdzony? Przewody idące do czujnika tez sprawdzone?Turu pisze:ogólnie to czujnik poziomu płynu hamulcowego sprawdzony
czytałem na forum ,że po wyciagnieciu wtyczki ze zbiorniczka i złaczeniu styków jeśli czujnik by był zepsuty wykrzyknik powinnien zgasnąc ale kabli idących do niego nie sprawdziłem
[ Dodano: 2017-11-19, 22:49 ]
chyba zacznę własnie od tego czujnika stopu bo nie są to niewiaodmo jakie pieniadze a od czegos trzeba zacząc bo przed zima przydało by sie to zrobić , a po jego wymianie musze usunac bład z kompa czy sam się usunie

- chrynol
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
mialem podobny problem, a mianowicie wykrzyknik na fisie , zapalajacy sie abs a nawet auto podczas jazdy samo hamowalo tan wlaczala sie pompa abs i to tylko na jedna strone takze byl horror...
na vagu blad czyjnika pedalu hamulca i blad sterownika abs...
wynowajcą byl czyjnik pedalu hamulca, nie wynienialem, rozebralem jeden styk byl mocno przypalony ,wyczyścilem. sa podwojne styki jedne do swiatel stopu a drugie do ECu ABSu i tempomatu, przy okazji wyjąlem tez czujnik od pedalu sprzegla ,tez wyczyscilem bo byl zabrudzony. nastepnie skasowanie bledow w ECU, problem rozwiazany nic sie nie dzieje ,brak bledow...
prosciej mozna wymienic na nowy ale polecalbym oryginal ...
na vagu blad czyjnika pedalu hamulca i blad sterownika abs...
wynowajcą byl czyjnik pedalu hamulca, nie wynienialem, rozebralem jeden styk byl mocno przypalony ,wyczyścilem. sa podwojne styki jedne do swiatel stopu a drugie do ECu ABSu i tempomatu, przy okazji wyjąlem tez czujnik od pedalu sprzegla ,tez wyczyscilem bo byl zabrudzony. nastepnie skasowanie bledow w ECU, problem rozwiazany nic sie nie dzieje ,brak bledow...
prosciej mozna wymienic na nowy ale polecalbym oryginal ...