Dzień dobry,
jako nowy posiadacz A6 C6 doczekałem się już pierwszych usterek.
1. W tym tygodniu w środę tylny prawy czujnik zaczął świrować. Jak wrzuciłem wsteczny to pomimo, że z tyłu było czysto pokazywał przeszkodę. Tak do piątku działał. W piątek coś zapiszczało i cały system czujników przestał działać. Teraz jak wrzucę wsteczny to coś piszczy i miga dioda przy przycisku parktronika.
2. Jak jadę to z lewych przednich drzwi wydobywa się taki szmer jak przy ryglowaniu drzwi przy ruszaniu. Dodam, że to się dzieje w trakcie jazdy a nie zaraz po ruszeniu. Czasami mam tez tak, że drzwi od strony kierowcy nie otwierają się pilotem tylko muszę grot wsadzić.
Czy ktoś z Was ma pomysł co to może być oraz co ważniejsze gdzie coś takiego mogę naprawić w Krakowie lub Katowicach.
Do tej pory jeździłem fordami i nie mam pojęcie gdzie jest ktoś ogarnięty od Audi.
Kuba
[A6 C6] Problem z czujnikami parkowania i zamkiem w drzwiach
-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem obydwa przypadki niestety...
Zamek do wymiany od razu, jeszcze działa z grota ale do czasu ( mi padł kompletnie ) ciężkie dojście, szyby wyjmować nie trzeba ale trochę rozbierania będzie Cię czekać
Czujnik PDC również wymiana od razu odradzam zamienniki, tylko oryginał może być używany
jeśli nie dobierzesz koloru to dobierz samemu gotowy w sprayu lub do lakiernika (35zl) malowanie szt. A miałem 3...
Zamek do wymiany od razu, jeszcze działa z grota ale do czasu ( mi padł kompletnie ) ciężkie dojście, szyby wyjmować nie trzeba ale trochę rozbierania będzie Cię czekać

Czujnik PDC również wymiana od razu odradzam zamienniki, tylko oryginał może być używany

-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za informacje.
Niestety ale kupiłem zamiennik. Dobrze, że jeszcze nie pomalowałem to kupię używkę oryginał.
Chciałem w ASO ale mi powiedzieli 250 lub 350 zł, już dokładnie nie pamiętam.
Zastanawia mnie jeszcze ta cena za malowanie. Byłem dzisiaj u lakiernika i powiedział mi, że musi zrobić małą puszkę farby a to kosztuje 150 zł + jeszcze koszt malowania.
W SPAM do 35 zł to jest różnica spora. Podzwonię jeszcze jutro to innych lakierni.
Niestety ale kupiłem zamiennik. Dobrze, że jeszcze nie pomalowałem to kupię używkę oryginał.
Zastanawia mnie jeszcze ta cena za malowanie. Byłem dzisiaj u lakiernika i powiedział mi, że musi zrobić małą puszkę farby a to kosztuje 150 zł + jeszcze koszt malowania.
W SPAM do 35 zł to jest różnica spora. Podzwonię jeszcze jutro to innych lakierni.
35 zł malowanie ale faktycznie jeszcze zrobienie puszki farby z danym kolorem, ale to drogie nie było. Kup używkę czujnik sprawdź czy działa wszystko trochę zrób km i potestuj jeśli będzie śmigać to kup na Allegro spray z Twoim nr koloru nadwozia, psiknij to sam + kolor bezbarwny i tez będzie ok, dwie warstwy wystarczagnusmaskrk pisze:Dzięki za informacje.

Daj znać jak wyszło

-
- Forum Audi A6 / A7