Spadek obrotów zarówno w automacie jak i w trybie TIPTRONICA
Spadek obrotów zarówno w automacie jak i w trybie TIPTRONICA
Witajcie zmieniłem ostatnio olej w skrzyni na ATF taki mi powiedzieli w hurtowni że będzie ok, do skrzyni. Pojechałem na warsztat i mechanik mi zmienił olej wraz z uszczelką oraz filtrem w skrzyni. Wymienił mi nawet wszystkie śruby mocujące miskę olejową ale nie o tym mowa.
Chodzi o to że kilka dni po wymianie oleju wszystko było ok aż do dzisiaj włączam tryb TIP i po włączeniu 2 biegu wchodzi na obroty 2200 po chwili spada do 2000 tysięcy tak jakbym przerzucił na 3 ale nie przerzucam i dalej wraca na swoje obroty dopóki nie zmienię na wyższy bieg.W automacie jest tak samo przerzuca się na 2 chwile chodzi spadają obroty dalej jest 2 bieg i po chwili zmienia na 3.Jaka może być przyczyna? błędów w skrzyni brak.
Chodzi o to że kilka dni po wymianie oleju wszystko było ok aż do dzisiaj włączam tryb TIP i po włączeniu 2 biegu wchodzi na obroty 2200 po chwili spada do 2000 tysięcy tak jakbym przerzucił na 3 ale nie przerzucam i dalej wraca na swoje obroty dopóki nie zmienię na wyższy bieg.W automacie jest tak samo przerzuca się na 2 chwile chodzi spadają obroty dalej jest 2 bieg i po chwili zmienia na 3.Jaka może być przyczyna? błędów w skrzyni brak.
weszło wtedy 6.3 litra dziś dolali 4 setki i bez zmian....wcześniej tak nie było natomiast sprawdziłem błędy w silniku i mam jeden błąd 575 ciśnienie w przewodzie dolotowym nie osiągana wartość kontrolna -błąd sporadyczny może to coś z tym związane ? ten błąd wywaliło po tym jak wyjąłem przepustnice wyczyściłem ją poskładałem poskręcałem węże i wg.mnie jest ok oraz na turbinie zdjąłem taką czarną puszeczkę gdzie podpięty był wąż nie wiem jak się ona nazywa ale w środku w niej siedzi jakiś trzpień i sprężyna wyjąłem to i też przeczyściłem takim środkiem do czyszczenia układu dolotowego (pełno było glutów w środku).