[A6 C6] Rozładowany akumulator
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A4 B7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
+ do tego dołożył bym zużywający się rozrusznik co bardzo wiele użytkowników bagatelizuje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
Zanim coś tu napiszesz!
ja nie mam słuchawki telefonu w samochodzie więc problem telefonu u mnie odpada, może się pośpieszyłem ale zamówiłem na allegro taki sam sterownik co mam bo mechanik mi mówił że musi być ten sam symbol , mam nadzieję że to pomoże i wyeliminuje mój problem z rozładowującym się akumulatorem
bo to wstyd przy takim samochodzie to w moim poprzednim Accordzie z 2004 roku nie miałem takich problemów hehe. Kod mojego sterownika to 4F0915181A , a pod tym numerem jest też coś takiego SW: 4F0910181E.
Nie wiem co to ten drugi numer jest :P

Nie wiem co to ten drugi numer jest :P
To sobie cenią te sterowniki, zobaczymy jak przyjdzie mi ten używany mam nadzieję że będzie działać i pewnie już w poniedziałek przyjdzie a jest jakiś sposób na sprawdzenie tego sterownika czy jest w 100% działający bo boję się żeby po pewnym czasie się znowu nie okazało że jest to samo z rozladowujacym się akumulatorem, z drugiej strony jeśli bym miał pewność że wymiana sterownika wyeliminuje ten problem to może warto dać 1500 zł na nowy i mieć spokój
[ Dodano: 2017-11-28, 17:55 ]
Dzisiaj wymieniłem sterownik na używany ten sam co miałem i mechanik jeszcze raz zaadaptowal mi akumulator, mam nadzieję że już nie będzie problemu z rozladowujacym się akumulatorem
[ Dodano: 2017-11-28, 17:55 ]
Dzisiaj wymieniłem sterownik na używany ten sam co miałem i mechanik jeszcze raz zaadaptowal mi akumulator, mam nadzieję że już nie będzie problemu z rozladowujacym się akumulatorem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
Cześć. Niestety mnie też nęka nagłe rozładowanie akumulatora.... Szukam przyczyny już dłuższy czas i nic z tego. Wymieniłem sterownik akumulatora na nowszy, wymieniłem akumulator, ładowanie ok 13,92-14,03, sprawdzony pobór prądu w spoczynku - 0,01, trójkąt awaryjnych gaśnie dosyć szybko.
Zauważyłem że często problem występuje po przejechaniu dłuższej trasy np 60km i góra po dwóch dniach akumulator wyładowany....
Zbyt dużo użytkowników ma z tym problem więc ktoś w końcu wpadnie co robi ren bałagan... A może komuś już się udało?
Zauważyłem że często problem występuje po przejechaniu dłuższej trasy np 60km i góra po dwóch dniach akumulator wyładowany....
Zbyt dużo użytkowników ma z tym problem więc ktoś w końcu wpadnie co robi ren bałagan... A może komuś już się udało?
ja wymieniłem u siebie akumulator na boscha i wczoraj sterownik napięcia , nie chce zapeszać ale jak narazie jest ok nic nie piszczy i niby cały czas jest 100% akumulatora. Mam nadzieję że u mnie problem został już rozwiązany bo faktycznie irytujące jest co dwa - trzy dni ładować akumulator i codziennie się zastanawiać czy odpali szczególnie rano
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel