leszekmw pisze:ale najbardziej mnie wkurzyło podatność na podmuchy wiatru..? tez tak macie ?
Ja nie mam. A po przesiadce na koła 20" niemal zapomniałem o podmuchach bocznych.
maf pisze:to same graty co C7 tylko imho w brzydszej budzie
:D LOL. W brzydszej? IMO z pewnością nie! Jednak szanuję twoje prawo do własnego zdania
jeden lubi rybki, drugi pipki Były wspólnik miał taką czarną i stąd może negatywne konotacje ta co umieścił mat1234 powyżej wygląda zacnie! mi jednak bardziej podchodzi z wyglądu C7 sedan/ avant, oczywiście też z s-linem; a najbardziej polfitowy allroad.
Szanuję zdanie również
A7 po lifcie wygląda :shock: . Przed liftem tak sobie . A8 jeździłem i mi nie podchodzi, a A6 już jeździłem, więc pomyślałem o A7. Jest to liftback, ale ma spory bagażnik (większy niż A6 sedan i A8). Co prawda mam Avanta, ale nigdy nie wykorzystałem bagażnika powyżej rolety.
mat1324 pisze: Jest to liftback, ale ma spory bagażnik (większy niż A6 sedan i A8)
Faktycznie! A8 ma tylko 510L A6 C7 ma bagażnik 530L. A7 ma większy ledwie o 5L Jeździłem, "macałem" i odniosłem wrażenie, że jednak mniej pakowny, jeśli wkładamy tam walizki.
Sam szykowałem się na A7, ale gabarytowo większe (szersze i dłuższe) i ryzyko, że żona zarysuje przy parkowaniu - rosło
Po lifcie jest ciekawsza . Nie przewożę dużo bagaży, ale wolę większy otwór, a w sedanie szału nie ma. Szerokość ani długość mnie nie przeraża, ponieważ jeździłem większymi zestawami. Mam też prawo jazdy B+E, C i C+E .
mat1324 pisze:Szerokość ani długość mnie nie przeraża, ponieważ jeździłem większymi zestawami. Mam też prawo jazdy B+E, C i C+E
Chyba, ze musisz parkować "zatoczką" między słupami, które na długość: są bliżej niż długość auta a na szerokość: kilka cm szerzej niż auto Wtedy każdy cm się liczy
mat1324 pisze: Czasami specjalnie tak parkuję, aby nie zapomnieć
Ja tak parkuję codziennie - tylny błotnik 18mm od betonowego słupa
mat1324 pisze:Nie mam żadnych problemów z parkowaniem w zatoczkę
To zaparkuj mi w takim układzie
Żona zarysowała już dwa poprzednie auta (lewy-tylny błotnik, prawy-tylny róg zderzaka, prawy-przedni róg zderzaka). Audi jak na razie nie tknięte!
Kiedyś (3 lata temu?) byłem w Azji i auto miało usterkę. Kobieta "nie ogarniała", więc znajomy mechanik przyjechał, aby zabrać auto z miejsca postojowego. Widziałem nagranie z kamery, jak wyjeżdżał spomiędzy tych słupów kilka minut Później mi powiedział, że pier...li i więcej stamtąd auta zabierać nie będzie
Da się zaparkować i wyjechać, ale trzeba odrobinę wprawy i dużo ostrożności. Marginesy błędu niewielkie Auto o niewiele większych gabarytach sprawia dużo większe problemy. A7 by weszła, ale kobieta by pewnie "ochrzciła" na betonowym słupie
Ostatnio zmieniony 06 lis 2017, 23:25 przez damos, łącznie zmieniany 1 raz.
Co Ty masz za miejsce do parkowania? Dla swojej A6 mam parking w hali o powierzchni ok. 100 m2 i tylko ona tam stoi . Na upartego mogę jeździć w kółko .
Gdyby nie ta jedna górna kropka, to parkowanie nie byłoby aż takie trudne . Trzeba byłoby wtedy atakować te miejsce pod innym kątem. Aby ocenić musiałbym zobaczyć na żywo, bo na zdjęciu mogłeś nie zachować proporcji .
"No ładne cacko!"
Średnie spalanie z ostatnich 148 tys. km: 7,5L/100
Ja mogę tylko pomarzyć o takim wyniku
Średnia prędkośc z ostatnich 148 tys. km - 70kph! :shock:
To auto większość życia spędziło na autostradach!
To jest wersja Ultra?
dzięki za dobre słowo..
nie..zwykły 177KM.
jak się z robotą obgonie to spróbuje coś napisać..
na razie się dopasowuję itd..coraz bardziej mi się podoba..